Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση Β. Κοντοζαμάνη προς Στέφανο Γκίκα: 10 εμβολιαστικές γραμμές στην Κέρκυρα

Εμβόλιο
30 Μαρτίου 2021 / 11:02

Από 1 – 3 Απριλίου 2021 ξεκινά η λειτουργία των νέων εμβολιαστικών γραμμών στα Κέντρα Υγείας Λευκίμμης και Αγρού – Αγ. Αθανασίου

Αυτό αναφέρει η βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, μετά από τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με τον Αν. Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. 

Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα ο βουλευτής αναφέρει: 

«10 Ενεργές Εμβολιαστικές Γραμμές στην Κέρκυρα με 684 Εμβόλια την ημέρα!
Επισκέφτηκα σήμερα το απόγευμα ξανά τον Αν. Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. 
Τα νέα είναι καλά!!

Από 1 – 3 Απριλίου 2021 ξεκινά η λειτουργία των νέων εμβολιαστικών γραμμών στα Κέντρα Υγείας Λευκίμμης και Αγρού – Αγ. Αθανασίου.
Το ωράριο λειτουργίας των Εμβολιαστικών Κέντρων θα είναι 8.00 πμ – 8.μμ, ενώ η δυναμικότητα θα είναι 60 εμβολίων της AstraZeneca την ημέρα στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης και 72 εμβολίων της Pfizer την ημέρα στο Κέντρο Υγείας Αγ. Αθανασίου.

Επίσης, σε ότι αφορά στους Παξούς, οριστικοποιήθηκε η λειτουργία εμβολιαστικής γραμμής δυναμικότητας 72 εμβολίων της Pfizer την ημέρα.

Συνολικά, στην Π.Ε. Κέρκυρας από την 1η Απριλίου θα υφίστανται οι εξής 10 ενεργές εμβολιαστικές γραμμές: 4 γραμμές στο Γ.Ν. Κέρκυρας (3 Pfizer - 1 AstraZeneca), 2 γραμμές στο ΚΥ Κέρκυρας (Pfizer), 1 γραμμή στο ΚΥ Αγ. Μάρκου (AstraZeneca), 1 γραμμή στο ΚΥ Λευκίμμης (AstraZeneca), 1 γραμμή στο ΚΥ Αγρού – Αγ. Αθανασίου (Pfizer) και 1 γραμμή στο ΚΥ Παξών (Pfizer). Η συνολική δυναμικότητα θα ανέρχεται στα 684 εμβόλια την ημέρα.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Αναπληρωτή Υπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη για την αποδοχή των αιτημάτων που έθεσα, ώστε να λειτουργήσουν ως Εμβολιαστικά Κέντρα, όλα τα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας. Φτάνουμε έτσι σε 700 περίπου εμβολιασμούς την ημέρα. Πρόκειται για έναν ικανοποιητικό αριθμό για την Περιφερειακή μας Ενότητα, ενώ διευκολύνονται σημαντικά και οι πολίτες».