Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επετειακή συναυλία της «Μάντζαρος» για τα 200 χρόνια από την επανάσταση

Μάντζαρος
23 Μαρτίου 2021 / 16:31

Η συναυλία θα μεταδοθεί την ίδια μέρα και ώρα (25/03/2021 και ώρα 19:00) σε live streaming από το enimerosi.com.

ΚΕΡΚΥΡΑ. H  «Φιλαρμονική Εταιρία Μαντζαρος» τιμά την 200η επέτειο από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, με την πραγματοποίηση, από το Μουσικό της Σώμα, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Σωκράτη Άνθη, συναυλίας στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας (χωρίς κοινό) ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2021 και ώρα 19:00μμ.

Η συναυλία θα μεταδοθεί από όλες τις σελίδες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της ΦΕΜ, καθώς και από το YouTube.

Επίσης θα μεταδοθεί την ίδια μέρα και ώρα (25/03/2021 και ώρα 19:00μμ) σε live streaming από το enimerosi.com.

Την εκδήλωση θα την προλογίσει ο Συνθέτης και Καθηγητης Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου Χάρης Ξανθουδάκης, ενώ τα μουσικά έργα θα προλογίσει η ηθοποιός -  σκηνοθέτιδα Ναταλία Καποδίστρια.

Η συναυλία αυτή θα περιλαμβάνει μουσικές δημιουργίες σχετικές με την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης και πιο συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει έργα του Ν.Χ. Μάντζαρου (Συμφωνίες αρ. 2 και 4), αποσπάσματα από τον «Ύμνο στην Ελευθερία», όπως επίσης και την «Ρομάντσα» για σόλο  τρομπέτα με σολίστ τον κ. Τάσο Ασπιώτη. Επίσης έργα του Διονύσιου Ροδοθεατου και του Παύλου Καρρέρ, εισαγωγή από την όπερα «Φροσύνη» [Una Vendetta di Ali Pascia], και αποσπάσματα από την όπερα «Δέσπω».

Εκ μέρους του Δ.Σ., ο πρόεδρος Ιωάννης Τριβυζάς τονίζει: «Η "Μάντζαρος" έχοντας στην στολή της τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας και φέροντας το όνομα του Συνθέτη του Εθνικού μας Ύμνου Ν. Χ. Μάντζαρου, θεωρεί την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ως ένα μοναδικό γεγονός το οποίο έχει αποφασίσει να τιμήσει και να εορτάσει με σειρά σημαντικών εκδηλώσεων μέσα στην διάρκεια του έτους και η συναυλία αυτή είναι η πρώτη από αυτές.

Σημειώνεται ότι για την πραγματοποίηση της συναυλίας αυτής, έχει ληφθεί η απαιτούμενη άδεια της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.