Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρεμβάσεις των συνεργείων Καθημερινότητας και Πρασίνου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Παρεμβάσεις
23 Μαρτίου 2021 / 14:18

Τον προγραμματισμό και την εργασία της υπηρεσίας Καθημερινότητας υποβοηθά και η διαδικασία δήλωσης αιτημάτων εκ μέρους των πολιτών μέσω της πλατφόρμας Novoville.

ΚΕΡΚΥΡΑ(Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας). Σε όλο το Δήμο συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του συνεργείου Καθημερινότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ενώ εντατικές είναι και οι εργασίες που πραγματοποιεί η υπηρεσία Πρασίνου.
           


Ειδικότερα, τις  ημέρες που οι καιρικές συνθήκες ήταν κατάλληλες το συνεργείο προχώρησε σε χρωματισμούς διαγραμμίσεων πεζών στην πόλη και στην περιοχή Μαντουκίου. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει  δοθεί στην αλλαγή πλακών σε πεζοδρόμια. Τον προγραμματισμό και την εργασία της υπηρεσίας Καθημερινότητας  υποβοηθά και  η διαδικασία δήλωσης αιτημάτων εκ μέρους των πολιτών μέσω της πλατφόρμας Novoville.




Πλάκες σε πεζοδρόμια άλλαξαν στις περιοχές Σαρόκου,  Αβραμίου,  στην οδό Καποδιστρίου, στη Μητροπολίτου Αθανασίου, στην Κύπρου, στην οδό Μαντζάρου, Ιουλίας Ανδρεάδη, Αγίας Σοφίας, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο,  στην κεντρική πλατεία της πόλης,  στο Πλατύ Καντούνι, το Μποσκέτο και την περιοχή της Πλατυτέρας.
           
Εργασίες συντήρησης πραγματοποιήθηκαν στο ΕΠΑΛ, στο 7ο Δημοτικό, το 12ο, το 8ο το 4ο, το Μουσικό και το 11ο Νηπιαγωγείο, ενώ συντήρηση με χρωματισμούς πραγματοποιήθηκε στην Εκκλησία στο Φαληράκι στην  Πινακοθήκη και το Δημοτικό Θέατρο. Επίσης χρωματισμοί έγιναν στην πλατεία της Άνω Κορακιάνας ενώ επισκευές έγιναν στις μπασκέτες στη Μηλιά Κυνοπιαστών και στην παιδική χαρά Μαντουκίου.
           
Επιπρόσθετα, επούλωση λακκούβων πραγματοποιήθηκε στον Πέλεκα, στον Ποταμό, το Πέραμα, τον Βιρό, το Κομμένο,  το Γαστούρι, τον Αγ. Προκόπιο, την Χρυσηίδα, το Σωκράκι και τα Κανάλια. 


 

Υπηρεσία Πρασίνου
 
Εντατικά εργάζονται και οι υπάλληλοι της υπηρεσίας πρασίνου η οποία αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα επιφορτισμένη. Την τελευταία εβδομάδα,  έγιναν καθαρισμοί στην παραλία του Εμπορικού Κέντρου,  στην παιδική χαρά Αλεπούς,  στην Ξενοφώντος Στρατηγού προς το σχολείο Μαντουκίου και στα σοκάκια της ευρύτερης περιοχής,  στην περιοχή της Ανάληψης,  (Υδραγωγείο) και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο στο Κανόνι.  Επίσης, στους Αγίους Δέκα,  στη Χρυσηίδα,  στο ΝΑΟΚ,   στο Μαράσλειο, στην Ιάσωνος Σωσιπάτρου , στις κατασκηνώσεις στα Γουβιά,  στην Σπηλιά,  στην Κάτω Πλατεία και στους Γαρδελάδες.

 

Ηλεκτροφωτισμός
 
Η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου συνεχίζει τις παρεμβάσεις στην πόλη της Κέρκυρας και πέραν αυτής το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε εργασίες και στις εξής περιοχές: Κανάλια, Μπενίτσες,  Καστελλάνοι,  Σιναράδες, Γαρίτσα,  περιοχές του Δήμου Φαιάκων,  Άφρα, Σφαγεία, Λιαπάδες, Σπαρτύλα,  Άνω Γαρούνα και Κυνοπιάστες.