Αντιστάθηκαν με νύχια και με δόντια, να μην περάσει μέσα η φωτιά. Και δεν πέρασε!

Αντιστάθηκαν με νύχια και με δόντια, να μην περάσει μέσα η φωτιά. Και δεν πέρασε!

Μετά τις 17:00, η φωτιά είχε αρχίσει να κάμπτεται από τις συντονισμένες, πυροσβεστικές δυνάμεις. ΦΩΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξαντλήθηκαν τα ευρήματα τακτικής και ο μέγιστος συντονισμός όλων (σ.σ. μέχρι και το πυροσβεστικό από το αεροδρόμιο επιστρατεύτηκε) ώστε η φωτιά που ξέσπασε στις 15:30 στις σωστικές βάρκες του MSC Lirica να τιθασσευτεί μέσα σε δυο ώρες.

12
Μαρτίου / 2021

Στα απολύτως θετικά της επιχείρησης, σύμφωνα με τον διοικητή Κερκύρας, πύραρχο, Ν. Κολοβό, ο περιορισμός της ώστε να μην περάσει στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου. Οκτώ πυροσβέστες και μέλη του πληρώματος κράτησαν αυτήν την άμυνα από μέσα, όπου η απειλή ήταν μεγάλη εφόσον η θερμότητα είχε διαλύσει τα τζάμια!

Η έξτρα δυσκολία προέκυπτε από το γεγονός ότι η φλεγόμενη πλευρά ήταν εκείνη προς τη θάλασσα, γεγονός που επέβαλε να αντιμετωπισθεί απέξω και το πυροσβεστικό σκάφος του Λιμενικού εδρεύει στην Ηγουμενίτσα. Φόρτωσαν πυροσβεστικά οχήματα σε «παντόφλα» ώστε να μην χαθεί χρόνος κι όταν έφθασε το σκάφος συνέβαλε στην ολοκλήρωση της δουλειάς με επιτυχία και χωρίς να απειληθεί το κρουαζιερόπλοιο, συνολικά.

Η φωτιά ξεκίνησε από τις βάρκες και σ΄αυτές... έμεινε εντέλει, προκαλώντας ζημιές στα καταστρώματα από δεξιά. Τις αιτίες ερευνά, το Ανακριτικό του Λιμενικού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ