Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Κέρκυρας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Άννα Γούση
08 Μαρτίου 2021 / 09:41

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προς τιμήν των αγώνων των γυναικών.

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προς τιμήν των αγώνων των γυναικών.

Σήμερα ο ρόλος της γυναίκας έχει αναβαθμιστεί, καταδεικνύοντας έτσι την πρόοδο της κοινωνίας μας. Όμως οι ανισότητες ανάμεσα στα  δυο φύλα παραμένει. Ο αγώνας για πλήρη ισότητα και ισοτιμία συνεχίζεται και οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με νέες προκλήσεις.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με την πανδημία του covid-19, η οποία έχει επηρεάσει τις ζωές όλων μας. Οι γυναίκες βρέθηκαν από την αρχή στην πρώτη γραμμή της πανδημίας , καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας. Άλλωστε την συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας αναγνωρίζει έμπρακτα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που με μια απόφαση υψηλού συμβολισμού, αφιερώνει την φετινή εορτή στις γυναίκες που μάχονται κατά του covid-19. Δυστυχώς στις αρνητικές συνέπιες της πανδημίας πρέπει να καταγραφεί η αύξηση της ανεργίας ανάμεσα στις γυναίκες, καθώς και η αύξηση των φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  έχει αποδείξει πως δεν αρκείται σε απλά ευχολόγια για την σημερινή ημέρα. Έμπρακτα  προσπαθεί να στηρίξει, μέσω συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, τις γυναίκες. Πρόσφατα ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία για την αντιμετώπιση της βίας σε βάρος των γυναικών. Στηρίζει την γυναικεία επιχειρηματικότητα και σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ υλοποιεί δράσεις για την μείωση της ανεργίας των γυναικών. Εξασφάλισε την βιωσιμότητα του δικτύου δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Παράλληλα δε, καταρτίζεται Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων και σύντομα θα δοθεί στην δημοσιότητα.

Χρόνια μας Πολλά!

Υπεύθυνη Τομέα Γυναικών ΔΕΕΠ Κέρκυρας
Άννα Γούση