Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η συμμετοχή της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» στο 6ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικών Φιλαρμονικών Ορχηστρών (video)

φιλαρμονική μάντζαρος
28 Φεβρουαρίου 2021 / 19:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος», υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη, θα συμμετάσχει στο επικείμενο 6ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικών Φιλαρμονικών Ορχηστρών. Το enimerosi.com ήταν στην μαγνητοσκόπηση.

Για το λόγο αυτό, με ειδική άδεια και τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, οι μουσικοί της «Μάντζαρος» βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΟΛΚΕ προκειμένου να πραγματοποιηθεί βιντεοσκόπηση 25λεπτου μουσικού προγράμματος, το οποίο και θα προβληθεί στο πλαίσιο των εργασιών του εν λόγω Διεθνούς Συνεδρίου.


 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής έργα: Συμφωνία Αρ.2 (Νικόλαος Χαλικιόπουλος-Μάντζαρος), Folk Dances (Dmitri Shostakovich), Puszta (Jan Van de Roost) και εμβατήριο «Ιωάννης Καποδίστριας» (Σπύρος Ρουβάς).
 
Το 6ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικών Φιλαρμονικών Ορχηστρών, με θέμα «Σύνολα πνευστών: ιστορική αναδρομή, διαδρομή και μετάβαση στην εποχή της πανδημίας», θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 25-27 Ιουνίου 2021. Διοργανώνεται από το Εργαστήριο Συνόλων Πνευστών Οργάνων (ΠΝ.Ο.Ε.Σ.) του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλαρμονική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.) και τον Όμιλο Φίλων Νίκου Αστρινίδη (Ο.Φ.Ν.Α.).