Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μη άμωμος σύλληψη

Σωκράτης Τρύφωνας
24 Φεβρουαρίου 2021 / 10:05

Γράφει ο Σωκράτης Τρύφωνας, επικεφαλής "Πορείας προς το Βοριά"

Η Πορεία προς το Βοριά χαιρετίζει την μαζική κινητοποίηση της Κυριακής 21/2/21 στον Ερημίτη, στην οποία για πολλοστή φορά κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αλλά και πλήθος Κερκυραίων διατράνωσαν την αντίθεση τους στο έγκλημα κατά του φυσικού περιβάλλοντος και της αισθητικής κληρονομιάς της Κέρκυρας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς του Ερημίτη αλλά και της βίαιης και καταστροφικής παρέμβασης που επιχειρείται από την φερόμενη ως επενδύτρια εταιρία.

Μια μόλις μέρα μετά συνελήφθη στην είσοδο του οικοσυστήματος από την Αστυνομία, καθ υπόδειξη του εργολάβου και της φερόμενης ως επενδύτριας εταιρίας, Βρετανίδα, μόνιμη κάτοικος της περιοχής, η οποία χρόνια τώρα κάνει τον καθημερινό της περίπατο με το κατοικίδιο της στα μονοπάτια του Ερημίτη. Αυτή και ο σκύλος της θεωρήθηκαν ότι «παρεμποδίζουν» το έργο της μπουλντόζας.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στην προ ημερών τραμπούκικη επίθεση που εξαπέλυσαν σε ομάδα περιπατητών και κατάθεση μήνυσης εναντίον τους. Μάλιστα, ενημερωθήκαμε ότι υπάλληλοι εταιρίας security έχουν αποκλείσει την πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών στα μονοπάτια.

Με αυτόν τον τρόπο εννοούν οι εκπρόσωποι των «επενδυτών» ότι θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στα μονοπάτια και της παραλίες του Ερημίτη, όπως έχουν δεσμευτεί.

Με βάση τα παραπάνω, είναι προφανές ότι στήνεται μια επιχείρηση τρομοκράτησης όσων αντιδρούν στην τσιμεντοποίση και την καταστροφή του οικοσυστήματος Ερημίτη αλλά και αποκλεισμού κατοίκων και επισκεπτών από τα μονοπάτια και τις παραλίες του. Μήπως για να μη βλέπει κανείς το μέγεθος της «ήπιας παρέμβασης» που γίνεται στην περιοχή;;;

Ως δημοτική παράταξη του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας είμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται για την προστασία του Ερημίτη και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στα μονοπάτια και τις παραλίες του όπως και σε ολόκληρη την περιοχή.

Καλούμε επίσης τους θεσμικούς φορείς να βάλουν τέλος στην προσπάθεια κατατρομοκράτησης και περιστολής του δικαιώματος της ελεύθερης πρόσβασης δημοτών και επισκεπτών. Καλούμε επίσης όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις να πάρουν θέση γι αυτό το γεγονός.