Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαδικτυακή συναυλία της μπάντας της «Παλαιάς» στις 27 Φεβρουαρίου

Παλαιά Φιλαρμονική
23 Φεβρουαρίου 2021 / 17:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεπής στους καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς στόχους της εδώ και 181 χρόνια, αλλά ταυτόχρονα τηρώντας κατά γράμμα τις προβλέψεις

που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας, η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας έχει την ιδιαίτερη χαρά να προσφέρει στο φιλόμουσο κοινό ακόμη μια διαδικτυακή μουσική εκδήλωση.
 
Πρόκειται για τη συναυλία της Μπάντας του ιδρύματός, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά (live streaming) στις 27 Φεβρουαρίου στις 19:00 μέσα από τη σελίδα και το κανάλι της Φιλαρμονικής στο youtube.
 
Κύριος άξονας της παραπάνω διαδικτυακής συναυλίας είναι η όπερα, είδος που για δύο και πλέον αιώνες διαμόρφωσε, άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα, τη μουσική αντίληψη και το αισθητήριο του νησιού.
 
Πρόκειται να ακουστούν διασκευασμένα αποσπάσματα έργων του Verdi, του Bellini, του Mascagni και του Bizet. Επίσης θα αποδοθούν και έργα μη προερχόμενα από τον χώρο του μελοδράματος, όπως του Chabrier και του Σπύρου Προσωπάρη, ο οποίος και θα διευθύνει την μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής.
 
Μέρος της συναυλίας θα αφιερωθεί στη μνήμη του επί δεκαετίες αρχιμουσικού της Παλαιάς Φιλαρμονικής, Δημήτρη Κάφυρη, από την εκδημία του οποίου συμπληρώθηκε προ ημερών ένα έτος.
 
Η συναυλία, η οποία θα ξεκινήσει στις 19:00 ακριβώς, αυτονοήτως θα λάβει χώρα χωρίς την παρουσία κοινού και φυσικά κατόπιν ειδικής αδείας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.