Ξεκινούν προπονήσεις ΑΕΛ, ΟΦΑΜ και ΑΟΚΚ, ανοίγει και το κολυμβητήριο

Ξεκινούν προπονήσεις ΑΕΛ, ΟΦΑΜ και ΑΟΚΚ, ανοίγει και το κολυμβητήριο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από τρεισήμισι μήνες σε καραντίνα, η ΓΓΑ παίρνει την έγκριση από την επιτροπή λοιμωξιολόγων για επανεκκίνηση της αγωνιστικής

22
Φεβρουαρίου / 2021

δραστηριότητας σε Α1 γυναικών στο μπάσκετ, Α1 ανδρών και γυναικών σε πόλο και χάντμπολ, Α2 μπάσκετ και Γ΄ Εθνική στο ποδόσφαίρο.
 
ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα, από Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου επιστρέφουν στις προπονήσεις και πλέον περιμένουν να επιστρέψουν και στους επίσημους αγώνες. Το ίδιο ισχύει και για τον Φαίακα στην Handball Premier, που ούτως ή άλλως έχει πάρει άδεια για προπονήσεις από 1η Ιανουαρίου, αλλά λογικά άμεσα θα ξεκινήσουν και οι αγώνες.
 
Όλα δείχνουν ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν η Α1 Μπάσκετ Γυναικών, η Α1 Πόλο Ανδρών, η Handball Premier, η Α1 Χάντμπολ Γυναικών και η Α1 Πόλο Γυναικών, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανοίξουν τα γήπεδα για προπονήσεις μεταξύ των άλλων και στη Γ' Εθνική. Επίσης θα ανοίξουν τα κολυμβητήρια χωρίς χρήση αποδυτηρίων και με ένα άτομο ανά συγκεκριμένα τετραγωνικά, αλλά και τα χιονοδρομικά κέντρα.
 
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού παρουσίασε το πλάνο του στην επιτροπή λοιμωξιολόγων και πήρε τη σχετική έγκριση, με την προϋπόθεση, να γίνονται τεστ κορονοϊού για την αποφυγή της διασποράς σε περίπτωση κρούσματος.
 
Αναλυτικά:
«H Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» εισηγήθηκε θετικά, αναφορικά με αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την έναρξη αγώνων πρωταθλημάτων και προπονήσεων και η "Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19" ενέκρινε ομόφωνα:
Την έναρξη των αγώνων, το αργότερο στις 27-28/2/2021, των πρωταθλημάτων:
Α1 μπάσκετ Γυναικών
Α1 χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών
Α1 πόλο Γυναικών και Ανδρών πόλο
με βάση τα ισχύοντα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με την επισήμανση της επιστροφής των ομάδων στην έδρα τους αυθημερόν, όταν συμμετέχουν στην διεξαγωγή αγώνων εκτός νομού.
 
Την έναρξη των προπονήσεων στα πρωταθλήματα:
Α' Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών
Γ' Εθνικής ποδοσφαίρου Ανδρών
Α2 μπάσκετ Ανδρών
Α' Εθνικής Ποδοσφαίρου Σάλας Ανδρών
με τις προϋποθέσεις διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ
 
Την έναρξη των προπονήσεων και στα κλειστά κολυμβητήρια για:
αθλητές σωματείων σε αγωνιστικό επίπεδο
υποψηφίους των ΣΕΦΑΑ και των Στρατιωτικών Σχολών
άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (θεραπευτική κολύμβηση), υπό τους όρους τήρησης των αποστάσεων (ένα άτομο ανά 30 τ.μ. κολυμβητικής δεξαμενής), με κλειστά αποδυτήρια και διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.
 
Την έναρξη λειτουργίας επτά χιονοδρομικών κέντρων (χωρίς την λειτουργία των σαλέ) για την προπόνηση των αθλητών που ανήκουν σε σωματεία χιονοδρομίας (με λίστες επικυρωμένες από την Ομοσπονδία), ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος τον Μάρτιο, με τις προϋποθέσεις της χρήσης των lift από ένα άτομο, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας τεστ. Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και κατόπιν με την εξειδίκευση που θα ακολουθήσει από τη ΓΓΑ για κάθε τομέα αθλητικής δραστηριότητας».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ