Παράταση αρχαιρεσιών μέχρι 30 Ιουνίου στις Αθλητικές Ενώσεις

Παράταση αρχαιρεσιών μέχρι 30 Ιουνίου στις Αθλητικές Ενώσεις

ΑΘΗΝΑ. Οι φωνές κατά του Λ. Αυγενάκη για τον χειρισμό που έχει να κάνει με τις εκλογές και των Ομοσπονδιών, πέραν των ΕΠΣ, είναι πολλές

19
Φεβρουαρίου / 2021

και από διαφορετικά μέτωπα. Μην ξεχνάμε ότι πήρε πίσω την εντολή να μη δοθούν οι αθλητικοί χώροι σε σωματεία που δεν είναι γραμμένα στο Αθλητικό Μητρώο, έδωσε παράταση σε αυτό, όπως και για την εγγραφή ως 31/8/2021, ενώ απάντησε και σε όσα του καταμαρτυρούν για τον τρόπο που θέλει να γίνουν οι εκλογές στις Ομοσπονδίες.
 
Η αλήθεια είναι πως δίνοντας μια ακόμη παράταση εγγραφής στο Αθλητικό Μητρώο, δείχνει ότι δεν θέλει να αποκλειστεί κανένα σωματείο, όπως και τόνισε, από κει και πέρα στο κομμάτι αυτό πρέπει να συμμορφωθούν τα σωματεία, τα οποία έχουν χρόνο για να το πράξουν.
 
Ο Λ. Αυγενάκης είπε για όλα αυτά: «Παρατείνεται ο χρόνος για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών στις αθλητικές ενώσεις έως τις 30-6-2021. Για το ίδιο χρονικό διάστημα παρατείνονται και οι θητείες των καταστατικών οργάνων τους. Η παράταση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να αποφευχθεί ο διοικητικός φόρτος που θα συνεπαγόταν για το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. («Ε.Δ.Υ.Τ.Ε Α.Ε.»), η υποχρέωση κατάρτισης στη χρήση του συστήματος «ΖΕΥΣ», εντός ενός πολύ στενού χρονικού διαστήματος (λίγο μεγαλύτερο του ενός μήνα), των Εφορευτικών Επιτροπών που θα αναλάμβαναν τις αρχαιρεσίες και των Αθλητικών Ενώσεων, πέραν αυτών (Εφορευτικών Επιτροπών) που θα διεξάγουν τις εκλογές των 49 Αθλητικών Ομοσπονδιών. Κι εδώ να τονίσω: οι εκλογές στις Αθλητικές Ενώσεις αφορούν ΦΥΣΙΚΑ και τις Ενώσεις στο ποδόσφαιρο. Θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ τα νόμιμα και ενεργά ερασιτεχνικά Σωματεία, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο της Γ.Γ.Α ή θα εγγραφούν μέχρι την προκήρυξη των εκλογών τους. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν αποτελεί εξαίρεση! Και καλούμε τα ποδοσφαιρικά Σωματεία, που δεν το έχουν κάνει ακόμη, να τακτοποιηθούν.

Πρέπει να κατανοήσουν και οι τελευταίοι εναπομείναντες θιασώτες της προχειρότητας και του χάους ότι όλα μπαίνουν σε τάξη. Είμαστε κοντά στον καθένα που παλεύει σε συνθήκες δύσκολες να νοικοκυρέψει το σωματείο του. Καταλαβαίνω την ενόχληση κάποιων Ενωσιαρχών, αλλά εμείς εισπράττουμε από τη βάση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο διάλογο που κάνουμε μαζί της την ανάγκη, την αποδοχή της προσπάθειας για διαφάνεια, νοικοκύρεμα και τάξη! Τέρμα τα καπετανάτα και τα φέουδα που κάποιοι, ελάχιστοι, θεωρούν ότι κατέχουν ακόμη. Κυρίες και κύριοι, με την παρούσα διάταξη κάνουμε ένα ακόμη βήμα στην αθλητική μεταρρύθμιση, προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες και τις προκλήσεις της εποχής και δημιουργούμε με απόλυτη διαφάνεια ένα ακόμα ασφαλές, αδιάβλητο και εναλλακτικό σύστημα για την απρόσκοπτη δημοκρατική λειτουργία των αθλητικών φορέων. Ο αθλητισμός στο προσκήνιο!


Κλείνοντας, να υπενθυμίσω ότι στο σχέδιο νόμου μας που βρίσκεται στη Διαβούλευση, προβλέπουμε παράταση έως τις 31 Αυγούστου, προκειμένου όλα τα αθλητικά Σωματεία να εγγραφούν στο Μητρώο της Γ.Γ.Α, ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, είτε εκείνων που εποπτεύονται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, είτε αυτών που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού. Υπενθυμίζω ότι με το άρθρο 3 του ν. 4726/2020, προβλέφθηκε ότι αθλητικό σωματείο που δεν έχει εγγραφεί στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε φορείς εποπτευόμενους από την Γ.Γ.Α.


Επίσης, με το άρθρο 66 του ν. 4735/2020, προβλέφθηκε ότι αθλητικό σωματείο που δεν έχει εγγραφεί στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού.


Επιθυμούμε όλα τα σωματεία να νομιμοποιηθούν. Δεν θέλουμε να αποκλείσουμε κανέναν, απεναντίας θέλουμε να επικρατεί τάξη και διαφάνεια στο αθλητικό οικοδόμημα. Θέλουμε το νοικοκύρεμα στον αθλητισμό. Και βοηθάμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να νομιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ