Διαμαρτυρία ομοσπονδιών τουριστικών καταλυμάτων, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης και Ζακύνθου

Διαμαρτυρία ομοσπονδιών τουριστικών καταλυμάτων, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης και Ζακύνθου

φώτο αρχείου

Ο εμπαιγμός της ΠΙΝ απέναντι στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Περιφέρειας συνεχίζεται.

18
Φεβρουαρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την έντονη διαμαρτυρία τους για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ενεργοποίησης του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, εξέφρασαν με κοινή επιστολή προς την  Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα και προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι τρεις ομοσπονδίες τουριστικών καταλυμάτων Κερκύρας, Κεφαλονιάς- Ιθάκης και Ζακύνθου.
Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα κάτωθι:

Κυρία Περιφερειάρχης,

Όταν το Νοέμβριο του 2020 ανακοινώσατε την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος «Ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων»,  στα 30 εκατομμύρια από τα 14 εκατομμύρια που ήταν αρχικά, όλοι εμείς οι μικροί επιχειρηματίες του τουρισμού, αναθαρρήσαμε πιστεύοντας ότι έστω και την ύστερη ώρα το κράτος ανταποκρίθηκε στα αιτήματά μας για ένα  οικονομικό πρόγραμμα  που θα βοηθούσε τις επιχειρήσεις μας να βγουν από την απόγνωση  και την ολοκληρωτική καταστροφή που τις έχει οδηγήσει η πανδημία.

Σήμερα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να ανταποκριθούμε  ως φορείς  στα χιλιάδες ερωτήματα των μελών μας που με αγωνία αναρωτιούνται γιατί ακόμη δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από την Περιφέρεια, σχετικά με την τύχη των φακέλων  που έχουν καταθέσει για την ένταξή τους στο πρόγραμμα και φυσικά δεν έχουν λάβει καμιά οικονομική ενίσχυση.

Πρέπει να  γίνει κατανοητό ότι ο τρόπος που έχετε επιλέξει να διαχειριστείτε την εφαρμογή του προγράμματος έχει αφήσει χωρίς καμιά ουσιαστική οικονομική στήριξη χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, και ιδίως τους  τουριστικούς  επιχειρηματίες  που στηρίζουν όσο κανένα άλλος επαγγελματικός χώρος  την τοπική – περιφερειακή οικονομία.

Επειδή η κατάσταση δεν μπορεί να πάρει παραπάνω αναβολή σας ζητάμε να κάνετε το αυτονόητο και να προβείτε στην άμεση ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών που απαιτούνται ώστε να  αποδεσμευθούν οι κωδικοί του προγράμματος και να λάβουν οι δικαιούχοι την οικονομική ενίσχυση που τους έχετε υποσχεθεί ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να επιβιώσουν οικονομικά.

Αναμένοντας την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός μας

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ