Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναμένεται (ακόμα) η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου για τις περιπτώσεις που ξεσήκωσαν πανελλήνιο σάλο

εμβόλια
18 Φεβρουαρίου 2021 / 11:50
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Στο μεταξύ ο γιατρός Σπ. Σκιαδόπουλος υποβάλεται σε εξετάσεις στο πανεπιστημιακό νοσκομείο Ιωαννίων, όπου του έγινε εισαγωγή την Τετάρτη αργά το απόγευμα. «Εμείς θα κρίνουμε πότε θα πάρουμε θέση για το θέμα», είναι η απάντηση του προέδρου του Ιατρικού συλλόγου, Δ. Καλούδη στο enimerosi.com.

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Εμείς θα κρίνουμε πότε θα πάρουμε θέση για το θέμα», είναι η απάντηση του προέδρου του Ιατρικού συλλόγου, Δ. Καλούδη στο enimerosi.com. Χαρακτήρισε την συζήτηση στη συνεδρίαση του δ.σ. του συλλόγου την τετάρτη το βράδυ «εσωτερικό θέμα». Δήλωσε επίσης ότι ο σύλλογος παρακολουθεί το θέμα των εμβολιασμών και των περιπτώσεων που δημοσιοποιήθηκαν ως συμπτώματα οφειλόμενα σε αυτόν ενώ ο σύλλογος είναι σε επικοινωνία με τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Στο μεταξύ ο γιατρός Σπ. Σκιαδόπουλος υποβάλεται σε εξετάσεις στο πανεπιστημιακό νοσκομείο Ιωαννίων, όπου του έγινε εισαγωγή την Τετάρτη αργά το απόγευμα. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που δεν εκδόθηκε ακόμα (Πέμπτη 18/2, 12:00) η ανακοίνωση που έχουν συντάξει, παρουσία του πανεπιστημιακού καθηγητή, για την υπόθεση, στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου.
 
Ενισχύσεις ζήτησε ο Ρουμπάτης
 
Σύμφωνα με το σημερινό (Πέμπτη) ρεπορτάζ στην Καθημερινή Ενημέρωση, Οι εξελίξεις που έφεραν στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας την Κέρκυρα και το νοσοκομείο της, σήμαναν συναγερμό στο Ίδρυμα. Η Διοίκηση ζήτησε την έκθεση των εμπλεκομένων γιατρών, καλώντας ενισχύσεις από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Ήλθαν εσπευσμένως στην Κέρκυρα και έλαβαν γνώση των δεδομένων στοιχείων και των δυο περιπτώσεων, αυτών που δημοσιοποιήθηκε η κατάσταση της υγείας τους μετά τον εμβολιασμό με τη δεύτερη δόση του σκευάσματος. Η ιατρική άποψη, που έχει στα χέρια της η Διοίκηση του Ιδρύματος, κατ' αρχάς αποκλείει και στις δυο περιπτώσεις την όποια σχέση του εμβολιασμού τόσο με τα συμπτώματα που εμφάνισαν όσο και με το νευρολογικό σύνδρομο Γκιγιέν Μπαρέ, που έγινε talk of the town, αυτές τις μέρες. Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανακοίνωση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου. Ο γιατρός, Σπ. Σκιαδόπουλος, μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με το ΕΚΑΒ στον πανεπιστημιακό στα Γιάννενα, όπου και εισήχθη για εξετάσεις.
 
Πέτσας: Απαράδεκτοι η κατ' επιλογήν εμβολιασμοί
 
Ο Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε ως απαράδεκτα τα συμβάντα στην Κέρκυρα. Για το ζήτημα που προέκυψε στην Κέρκυρα με τη χορήγηση εμβολίων εκτός σειράς μίλησε στο Mega ο Στέλιος Πέτσας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε την εν λόγω κίνηση ως απαράδεκτη και διευκρίνισε πως υπάρχουν εφεδρικές λίστες για τις δόσεις του εμβολίου που δεν χορηγούνται στην ώρα τους. Ερωτηθείς εάν θα γίνουν πειθαρχικές και ποινικές διώξεις εις βάρος του γιατρού που χορήγησε εμβόλια εκτός σειράς, απάντησε «φυσικά». Υπενθυμίζεται πως από τον συγκεκριμένο γιατρό αφαιρέθηκε η αρμοδιότητα που του είχε ανατεθεί ως υπεύθυνο για τους εμβολιασμούς στο αστικό Κέντρο Υγείας, όπου συνέβησαν τα περιστατικά και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.