Δυο αργυρά και δυο χάλκινα για την Κέρκυρα, στο πανελλήνιο κλειστού στίβου

Δυο αργυρά και δυο χάλκινα για την Κέρκυρα, στο πανελλήνιο κλειστού στίβου

Ο Σπυριδούλα Καρύδη του ΚΓΣ, στο άλμα που της χάρισε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο μήκος, το Σάββατο.

Η Σπυριδούλα Καρύδη και ο Παναγιώτης Ματζουρογιάννης στο άλμα εις μήκος πήραν αργυρό μετάλλιο, ενώ ο Δουκατέλης στα 200μ. και ο Δόσης στο ύψος πήραν χάλκινα μετάλλια.

13
Φεβρουαρίου / 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Το 35ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με πολύ καλή παρουσία των παιδιών της Κέρκυρας που κατέκτησαν τέσσερα ακόμη μετάλλια.

Η Σπυριδούλα Καρύδη και ο Παναγιώτης Ματζουρογιάννης στο άλμα εις μήκος πήραν αργυρό μετάλλιο, ενώ ο Δουκατέλης στα 200μ. και ο Δόσης στο ύψος πήραν χάλκινα μετάλλια.
 
Αναλυτικά:
Στο άλμα εις μήκος η Σπυριδούλα Καρύδη του Κερκυραϊκού είχε να αντιμετωπίσει την κορυφαία Ελληνίδα άλτρια σε μήκος και τριπλούν, την Βούλα Παπαχρήστου η οποία και νίκησε με 6,23μ. Η Σπυριδούλα έμεινε στη 2η θέση με καλύτερο άλμα στα 6,13μ.

Στα 200μ. ο Σπύρος Δουκατέλης του Κερκυραϊκού πήγε πολύ καλά στον προκριματικό που έγινε το πρωί και μπήκε στον τελικό με την 3η καλύτερη επίδοση 22.09. Στον τελικό με 22.03 ήταν 3ος και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με 1ο τον Μυριανθόπουλο του Πανιωνίου που έκανε 21.69.

Η 17χρονη Ηρώ Βραδή του Κερκυραϊκού ήταν η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια που πήρε μέρος στον τελικό. Εκεί όπου η Κατερίνα Στεφανίδη δέσποζε αφού είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια πρωταθλήτρια, ενώ και η σπουδαία Πόλακ δήλωσε παρούσα. Η Ηρώ πήγε για την εμπειρία και για να παλέψει ως το καλοκαίρι να περάσει το 3,65μ. που είναι το όριο για συμμετοχή στους Πανευρωπαϊκούς Κ-18 που θα γίνουν στην Ιταλία. Όμως έμεινε στο 3,45 και στην 7η θέση με 1η την Πόλακ 4,71μ. και 2η τη Στεφανίδη με 4,61μ.

Στον τελικό του ύψους υπήρχαν 5 Έλληνες (νεαροί, ένας 21 και οι άλλοι κάτω από 20 ετών) και ο Κωνσταντίνου από την Κύπρο. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Δόσης που από τον ΑΟ Κέρκυρα 2015 φέτος πήρε μεταγραφή για τον ΓΣ Ελευθ. Βενιζέλο. Μπόρεσε να φτάσει στο χάλκινο μετάλλιο αφού πέρασε το 1.93μ. και ήλθε 3ος. Νικητής ο Κύπριος Κωνσταντίνου με 2,20μ. 

Ο Π. Ματζουρογιάννης που φέτος πήγε από τον Κερκυραϊκό στον ΑΟ Κάλλιστο, πήγε με στόχο να ξεπεράσει το ρεκόρ του στον κλειστό στίβο που είναι 7,69μ. ήταν πολύ κοντά με άλμα 7.62 που το έδωσε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο. Νικητής ο Τέντογλου με άλμα στα 8.00μ.