Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κινητοποίηση εργαζομένων, στα ξενοδοχεία, επισιτισμό και τουρισμό (photos)

εργαζόμενοι
12 Φεβρουαρίου 2021 / 11:04
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η κινητοποίηση των εργαζομένων είχε πραγματοποιηθεί και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου αλλά λόγω κακών καιρικών συνθηκών αποφάσισαν επανάληψη της κινητοποίησης για το πρωί της Παρασκευής (12/2)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κινητοποίηση πραγματοποίησαν, ξανά, το πρωί της Παρασκευής (12/2) οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, τον επισιτισμό και τουρισμό με τα εξής αιτήματα:

-Εισόδημα επιβίωσης                                                                                              
-Επέκταση του επιδόματος ανεργίας μέχρι την έναρξη εργασίας και αύξηση στα 600€ .

- Αναστολή εργασίας και πρόγραμμα στήριξης για τους εποχιακούς του κλάδου στο ύψος του βασικού μισθού της κλαδικής ΣΣΕ για όσους δεν θα εργαστούν απ τον Μάη έως τον Οκτώβρη.

 -Ένταξη στο επίδομα ανεργίας και την αναστολή εργασίας όλων των εποχιακών στα ξενοδοχεία, τον επισιτισμό – τουρισμό που εργάστηκαν είτε το 2019 , είτε το 2020, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και ανεξάρτητα απ τον χρόνο και την σχέση εργασίας . Άρση του κριτηρίου της εποχικότητας για τα τουριστικά και εποχιακά επαγγέλματα και έγκριση όλων των αιτήσεων για επιδότηση ανεργίας 


-Καταβολή τώρα απ τους εργοδότες των αποδοχών αδείας και επιδόματος αδείας για τις αναστολές του 2020, καθώς και κάθε είδους οφειλόμενα.

-Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας

- Πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό του δημόσιου συστήματος υγείας για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών.


- Προμήθεια και δωρεάν χορήγηση κάθε εγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος προληπτικής ή θεραπευτικής αγωγής για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

- Χορήγηση άδειας και ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης με αναστολή εργασίας όλων όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

- Μαζικά – δωρεάν τεστ στους χώρους εργασίας και τον γενικό πληθυσμό.
-Κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας


-Υπογραφή τοπικής ΣΣΕ για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, διεύρυνση των δικαιωμάτων , των εισοδημάτων , την προστασία της υγείας και της ασφάλειας  των εργαζομένων.

-Επαναφορά του εφ΄άπαξ στην 20ετία

-Πάγωμα έως και διαγραφή των χρεών προς ΔΕΗ – τηλεφωνία - ΔΕΥΑΚ, εφορία - τράπεζες – δημοτικά τέλη.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.