Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε ετοιμότητα ο Δήμος του Βορρά για την κακοκαιρία «ΜΗΔΕΙΑ»

κακοκαιρία
12 Φεβρουαρίου 2021 / 10:37
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας ενόψει της κακοκαιρίας « ΜΗΔΕΙΑ» , με προσωπικό ασφαλείας, εκχιονιστικά μηχανήματα και προμήθεια ικανής ποσότητας αλατιού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ) Σε πλήρη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας και αυξημένη κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την επερχόμενη κακοκαιρία των επόμενων ημερών με την ονομασία «ΜΗΔΕΙΑ» , τα χαρακτηριστικά της οποίας σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία είναι:

•Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σταδιακά,
•Ο  ισχυρός  παγετός
•Οι  θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι,
•Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες,
•Οι χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα 

Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας,   ενημερώνει ότι υπάρχει επάρκεια σε αλάτι ( σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων)   και με το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών να ευρίσκεται σε αυξημένη κατάσταση ετοιμότητας για να παρέμβει όπου οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Επικεφαλείς του γενικού συντονισμού είναι οι Αντιδήμαρχοι Κουτσούρης Χαρίτων και Θεοφάνης Σκέμπρης συνεπικουρούμενοι από τον προϊστάμενο Πολιτικής προστασίας Γιώργο  Μαυρόπουλο.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.