Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αντιπύραρχος Ν. Ρουμελιώτης και ο Πύραρχος Ν. Κολοβός επισκέφτηκαν τον Δ. Βόρειας Κέρκυρας

Πυροσβεστική
10 Φεβρουαρίου 2021 / 09:15
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας επισκέφτηκαν την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 ο νέος Διοικητής στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών υπηρεσιών Ιονίων Νήσων. Αντιπύραχος κ. Νικόλαος Ρουμελιώτης συνοδευόμενος από το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Κέρκυρας, Πύραρχο κ. Νικόλαο Κολοβό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ).Στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην Αχαράβη τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση  στην οποία συμμετείχαν  οι αντιδήμαρχοι : Κυκλικής οικονομίας και Περιβάλλοντος, κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη, Καθαριότητας, Μηχανολογικού εξοπλισμού και Πολιτικής Προστασίας κ. Θεοφάνης Σκέμπρης και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασία Δήμου Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαυρόπουλος.

Τέθηκαν όλα τα επιχειρησιακά θέματα εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, μεταξύ αυτών: ο σχεδιασμός, η προστασία καθώς και η επιπλέον προμήθεια από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας μηχανημάτων και οχημάτων. Ενδεικτικά καταγράφονται:

•Ο προγραμματισμός παρεμβάσεων δασικού οδικού δικτύου ορεινού όγκου Παντοκράτορα.
•Η αναγκαιότητα προμήθειας -Καταγραφή σημείων τοποθέτησης υδατοδεξαμενών.
•Η Αντιπυρική ζώνη στις εγκαταστάσεις του “Χαμόγελου του Παιδιού” στους Μαγουλάδες.
•Η επικαιροποιήση του σχεδίου Ιόλαος και προετοιμασία σημείων υδροληψίας.
•Η αναγκαιότητα ευρείας ενημέρωσης των δημοτών για την υποχρέωση καθαρισμού ακάλυπτων χώρων έγκαιρα και πριν την 1η Μαΐου 2021 όπου και θα απαγορεύεται αυστηρά η καύση ξερών χόρτων και κλαδιών.
•Ειδική μνεία έγινε για την προετοιμασία εκκένωσης οικισμών σε περίπτωση πυρκαγιάς και στη συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. 

Η υλοποίηση του νέου σχεδιασμού ξεκινάει  άμεσα υπό την εποπτεία του Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Κέρκυρας, Πύραρχου κ. Νικόλαου Κολοβού.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επιβεβαίωση της αγαστής συνεργασίας των υπηρεσιών 
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.