Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραδόθηκαν οι πρώτες εργατικές κατοικίες στον Αγ. Ιωάννη - Συγκινημένοι οι δικαιούχοι (videos - photos)

Εργατικές κατοικίες
08 Φεβρουαρίου 2021 / 12:06

«Συγγνώμη για την καθυστέρηση» ζήτησε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπομονή δώδεκα χρόνων χρειάστηκε να κάνουν οι δικαιούχοι των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη, για να ζήσουν τη σημερινή μέρα που τους παραδόθηκαν τα κλειδιά των νέων τους σπιτιών. Μπήκαν στα σπίτια σπάζοντας το ρόδι για "γούρι" και κέρναγαν γλυκά...




Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Μετά από πολυετείς παλινωδίες, λόγω κατασκευαστικών και νομικών προβλημάτων, ξεκίνησε σήμερα η σταδιακή παράδοση των πρώτων οικιών, παρουσία του Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη, της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου και του βουλευτή της ΝΔ Στέφανου Γκίκα.

Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ να ζητά συγγνώμη για την καθυστέρηση εκ μέρους του οργανισμού, οι πρώτοι δικαιούχοι, πήραν τα κλειδιά και μπήκαν "με το δεξί" στα σπίτια τους. Η συγκίνησή τους ήταν εμφανής, αφού ταλαιπωρήθηκαν για χρόνια, με επανειλημμένες εκκλήσεις και κινητοποιήσεις λόγω των πολλών διαβεβαιώσεων που ποτέ δεν υλοποιούνταν.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν φθάσει στο σημείο να κάνουν ακόμα και καταλήψεις  σπιτιών, μεταφέροντας τα υπάρχοντά τους και μένοντας στις ημιτελείς κατοικίες, χωρίς ηλεκτρικό και αποχέτευση. 



Το ζήτημα σύνδεσης του συγκροτήματος με το αποχετευτικό δίκτυο ήταν άλλωστε και το μεγάλο "αγκάθι" για την ολοκλήρωση του έργου, ενώ στη συνέχεια ο πρώτος εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος και ανέλαβε άλλος. 

Ο οικισμός «Κέρκυρα V» περιλαμβάνει 176 κατοικίες, σε διώροφα κτίρια, καθώς και 6 καταστήματα, μια αίθουσα συγκέντρωσης και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο.

Η κατασκευή του αγωγού λυμάτων θα υλοποιηθεί μέσω της προγραμματικής σύμβασης του ΟΑΕΔ, του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ (Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας) που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2020 και θα χρηματοδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ έως 1.900.000 €.

Έως την ολοκλήρωση του αγωγού, η αποχέτευση θα γίνεται μέσω στεγανών δεξαμενών, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί με δαπάνη του ΟΑΕΔ, ενώ η μεταφορά των λυμάτων θα γίνεται από την ΔΕΥΑΚ, έγκαιρα και με τη συχνότητα που απαιτείται.

Δεν σταματούν τη διεκδίκηση

Εκ μέρους του Συλλόγου Δικαιούχων Εργατικών Κατοικιών, η Ανδριάνα Κοσκινά δήλωσε μέσω των social media «Η ενημέρωση που είχαμε πρόσφατα από την υπηρεσία του ΟΑΕΔ είναι ότι θα δίνονται λίγα σπίτια την ημέρα, περίπου 5  με την παρουσία έως 2 άτομα από κάθε οικογένεια.
Ελπίζω να μην γίνει μόνο για εφέ η πρώτη παράδοση των 5 και μετά να καθυστερήσουν ξανά.
Με το καλό να ξεκινήσει η παράδοση, με το καλό να μπείτε συνδικαιούχοι μου!
Δεν σταματάμε την διεκδίκηση και την ολοκλήρωση των σπιτιών μας αν δεν μπούμε όλοι οι 176!»


**Ρεπορτάζ - Video - photos: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ