Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιδράσεις για τον κατά παράβαση εμβολιασμό τοπικού τηλεοπτικού παράγοντα

εμβολιασμός
02 Φεβρουαρίου 2021 / 13:26
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Το enimerosi.com επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Κ.Υ. που βεβαίωσε το γεγονός ότι δηλ. ο κ. Μάμαλος εμβολιάσθηκε την Παρασκευή ύστερα από την παρέμβαση του Σπ. Σκιαδόπουλου και από τα υπόλοιπα των εμβολίων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο κατ' εξαίρεση και κατά προτεραιότητα εμβολιασμός του Δ. Μάμαλου στο Κέντρο Υγείας (πρ. ΙΚΑ) την Παρασκευή, προκάλεσε αντιδράσεις, που έγιναν καταγγελίες προς την υγειονομική Περιφέρεια σε βάρος του Διευθυντή του ΚΥ, Α. Γαρδικιώτη και του γιατρού Σπ. Σκιαδόπουλου.
 
Το enimerosi.com επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Κ.Υ. που βεβαίωσε το γεγονός ότι δηλ. ο κ. Μάμαλος εμβολιάσθηκε την Παρασκευή ύστερα από την παρέμβαση του Σπ. Σκιαδόπουλου και από τα υπόλοιπα των εμβολίων.
 
Ο κ. Γαρδικιώτης απέδωσε τον θόρυβο στον ανταγωνισμό ανάμεσα στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τους δημοσιογράφους γενικότερα. Διεύψευσε ότι βεβαιώθηκε παραβίαση της εμβολιαστικής διαδικασίας, εκ μέρους της Υπηρεσίας που διευθύνει, χωρίς να μπορέσει να εξηγήσει πως και γιατί προηγήθηκε ο κ. Μάμαλος.

Ενώ επισήμανε ότι κανείς από το υπουργείο Υγείας ή από την 6η ΥΠΕ έχει επικοινωνήσει μαζί του και έτσι δεν γνωρίζει μέχρι αυτήν την στιγμή τουλάχιστον (Τρίτη, 13:25) εάν έχει κινηθεί εναντίον του κάποια υπηρεσιακή διαδικασία.

Πάντως, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας, με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αντικαθίσταται άμεσα ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλέξανδρος Γαρδικιώτης και δίνεται εντολή στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.