Το Κίνημα Αλλαγής για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Το Κίνημα Αλλαγής για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

«Χάσαμε έναν ξεχωριστό άνθρωπο και μεγάλο αγωνιστή της Δημοκρατίας»

25
Ιανουαρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ.(ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ) Αποχαιρετούμε το Σήφη Βαλυράκη. Έναν πραγματικό Δημοκράτη, έναν περήφανο Κρητικό. Έναν αγωνιστή της πατρίδας. H ξαφνική είδηση της απώλειας του Σήφη Βαλυράκη αιφνιδίασε και γέμισε θλίψη όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν σύμβολο αγώνα και αντίστασης κατά της  χούντας.
Κορυφαίο στέλεχος της αντι-χουντικής αντίστασης και του ένοπλου κλάδου του ΠΑΚ.Ο Βαλυράκης ήταν καταζητούμενος από το καθεστώς της 21ης Απριλίου επί τρία χρόνια για βομβιστικές επιθέσεις και συνελήφθη τελικά το 1971, όπου βασανίστηκε και φυλακίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και μετέπειτα στις Φυλακές της Κέρκυρας από όπου απέδρασε το 1972  και κολυμπώντας έφτασε στις ακτές της Αλβανίας όπου συνελήφθη  από το καθεστώς του Χότζα.

Συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου στη μεγάλη πορεία του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στη μεγάλη νίκη του 1981.
Από όπου και αν υπηρέτησε τη χώρα και την προοδευτική παράταξη, βουλευτής και υπουργός, διακρίθηκε για το ήθος του, την εργατικότητα του, την αφοσίωση στους στόχους της παράταξης και το χρέος στην πατρίδα.

Ξεχώρισε σαν Υπουργός με την τόλμη του και τον ριζοσπαστισμό του, αλλά και σαν στέλεχος του χώρου μας για την ειλικρίνεια, την ευθύτητα, την ανθρωπιά του και την αγωνία του για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας εκφράζει τα ειλικρινή και  θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια  του και στους συντρόφους του.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ