Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγώνες κλειστού στίβου ενέκρινε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμόυ

Στίβος
20 Ιανουαρίου 2021 / 16:44
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Αν όλα πάνε καλά ως το καλοκαίρι, θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο, οι οποίοι λόγω της πανδημίας είχαν αναβληθεί πέρυσι.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες και ειδικότερα για τον στίβο, εκεί όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Βέβαια κανείς δεν ξέρει αν αλλάξει κάτι, αλλά οι αθλητές προετοιμάζονται για τους αγώνες αυτούς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την Κέρκυρα, αφού η Σπυριδούλα Καρύδη θα προσπαθήσει να πιάσει τα όρια και να συμμετάσχει στο τριπλούν, ενώ προετοιμάζεται στην Αθήνα, κάτω από τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή Γ. Πομάσκι. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και η Π. Δόση είναι από τις αθλήτριες που έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Μάλιστα ξεκίνησε τους φετινούς της αγώνες από την Ιταλία παίρνοντας μέρος σε μίτινγκ.

Πολύ σημαντικοί για την Σπυριδούλα είναι οι αγώνες κλειστού στίβου (είτε Πανελλήνιοι, είτε Βαλκανικοί, είτε μίτινγκ) που βοηθούν αθλητές και αθλήτριες να βρουν ρυθμό και να μπουν από νωρίς σε συνθήκες αγώνων.
Με τα ως τώρα υγειονομικά πρωτόκολλα στην Ελλάδα, δεν υπήρχε δυνατότητα να διοργανωθούν αγώνες, αλλά ο ΣΕΓΑΣ έκανε τις απαραίτητες κινήσεις για να πάρει τις απαιτούμενες άδειες. Έτσι και η Σπυριδούλα θα μπορέσει να τεστάρει την αγωνιστική της κατάσταση, αλλά και δεκάδες άλλοι υποψήφιοι που κυνηγάνε τα όρια για να συμμετάσχουν στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Ο ΣΕΓΑΣ με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του αναφέρθηκε στις άδειες που πήρε ώστε να έχουμε αγώνες στίβου σε κλειστούς χώρους. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενέκρινε το πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ, που αφορά στην αγωνιστική δραστηριότητα της χειμερινής περιόδου.

Η ομοσπονδία, όπως και το περασμένο καλοκαίρι, έτσι και τώρα ενήργησε άμεσα και έχοντας την γνώμη των ειδικών προχώρησε στη συγκρότηση πρωτοκόλλου, το οποίο επιτρέπει την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων κλειστού στίβου, χωρίς να τους αλλοιώνει. Όπως είναι ήδη γνωστό η φετινή περίοδος θα έχει περιορισμένο εύρος σε σχέση με τους συμμετέχοντες, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του ιού covid-19. Στόχος της ομοσπονδίας είναι να εξασφαλίσει τα αγωνιστικά εφόδια στους αθλητές και τις αθλήτριες, που προετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Τορούν, το πρώτο σπουδαίο γεγονός που θα διεξαχθεί μετά την έξαρση της πανδημίας του ιού covid-19, τον Φεβρουάριο του 2020.

Το πρωτόκολλο καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τις διοργανώσεις καθώς και τα μέτρα, που θα πρέπει να λαμβάνονται με στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και την ομαλή ολοκλήρωση των εγχώριων διοργανώσεων κλειστού στίβου για το 2021».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια