Τον Φεβρουάριο τα ξαναλέμε για το άνοιγμα της εστίασης

Τον Φεβρουάριο τα ξαναλέμε για το άνοιγμα της εστίασης

Η διοίκηση της ΠΟΕΣΕ με τον υπουργό, Α. Γεωργιάδη. Ανάμεσά τους και ο Κερκυραίος, Βασίλης Βασιλάκης (Ρουβάς).

Ειδικό πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων του κλάδου ζήτησε η Ομοσπονδία (ΠΟΕΣΕ), σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδη, προκειμένου να αποτραπούν τα λουκέτα.

20
Ιανουαρίου / 2021

ΑΘΗΝΑ. Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και της Διοίκησης της ΠΟΕΣΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Καββαθά και με τη συμμετοχή όλων των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
 
Στον κ. Υπουργό τέθηκαν υπόψη αφ’ ενός η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Κλάδο μετά από 145 ημέρες γενικού lockdown, και επιπλέον πολλών τοπικών lockdown, οι κίνδυνοι για χιλιάδες λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας και αφετέρου ζητήθηκε η περαιτέρω ουσιαστική στήριξη του Κλάδου με χρηματοδότηση μέσω ειδικού προγράμματος για την εστίαση.

Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το τραπεζικό σύστημα (δάνεια, μείωση προμηθειών κλπ), η άμεση ανάγκη ένταξης του Κλάδου στα προγράμματα ΕΣΠΑ, η διατήρηση της στήριξης για τα ενοίκια και μετά τον Φεβρουάριο, οι επαγγελματικές μισθώσεις-αναστολή εξώσεων, η βελτίωση του προγράμματος για τα θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου.

Συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις ασφαλούς και βιώσιμης επανεκκίνησης του Κλάδου και ο Υπουργός ζήτησε την κατάθεση σχεδίου από την ΠΟΕΣΕ για την ασφαλή και βιώσιμη επανεκκίνηση του Κλάδου «όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν», ανανεώνοντας την συνάντηση για τις αρχές Φεβρουαρίου.