Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συζητούν να επιβάλλουν πιο ενισχυμένη μάσκα, στη Γερμανία

ευρώπη
19 Ιανουαρίου 2021 / 17:49

Οι ομοσπονδιακές Αρχές της Γερμανίας συζητούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου FFP2 ιατρικού επιπέδου στα καταστήματα και στις δημόσιες συγκοινωνίες, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από τις επαναχρησιμοποιήσιμες μάσκες. "Τώρα αντιμετωπίζουμε μια πολύ επιθετική μετάλλαξη στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε", δήλωσε ο δήμαρχος του Βερολίνου Μάικλ Μούλερ στη γερμανική τηλεόραση.

• Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σήμερα το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό θανάτων στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνονται από το Our World In Data. Έδειξε ότι κατά μέσο όρο 935 ημερήσιοι θάνατοι κατά την τελευταία εβδομάδα ήταν το αντίστοιχο των 16,5 COVID-19 θανάτων ανά εκατομμύριο, ανθρώπων.

• Επιστήμονες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν προειδοποιήσει ότι η χώρα μπορεί να δει μια αύξηση στις περιπτώσεις COVID-19 εάν τα εμβολιασμένα άτομα δεν ακολουθούν τους κανόνες. Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο εμβολιάστηκαν και στους άνω των 60 ετών προσφέρεται το τρύπημα αυτή την εβδομάδα.

• Περίπου ένα στα 10 άτομα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο είχε υποφέρει από το COVID-19 έως τον Δεκέμβριο του 2020, σχεδόν διπλάσιο από τους αριθμούς του Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών.
 
• Η Ρωσία κατέγραψε 21.734 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες. Ανέφερε επίσης 586 θανάτους, με τον επίσημο αριθμό θανάτων της χώρας να είναι 66.623.
 
• Η Νορβηγία αναφέρει ότι οι 33 θάνατοι μετά τον εμβολιασμό που καταγράφηκαν στην κομητεία δεν συνδέονται με το εμβόλιο Pfizer COVID-19, αλλά ζήτησε από τους γιατρούς να εξετάζουν τη συνολική υγεία των πιο ευάλωτων πριν τους εμβολιάσουν.

• Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη σημείωσαν πτώση ρεκόρ 23,7% στα 9,9 εκατομμύρια οχήματα το 2020 λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

• Μια Ιταλίδα 108 ετών έχει γίνει ένα από τα πιο ηλικιωμένα άτομα στον κόσμο που έκαναν το εμβόλιο COVID-19.

• Στο Βέλγιο, ο κυβερνήτης της Δυτικής Φλάνδρα αποφάσισε ένα τεράστιο κύμα δοκιμών σε πολλά σχολεία, μετά από αναφορές για εκδηλώσεις της πιο μεταδοτικής παραλλαγής, αυτής που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.