Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για τις 19 Φεβρουαρίου πηγαίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ

ΕΠΟ
19 Ιανουαρίου 2021 / 16:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Οι εκλογές στην ΕΠΟ είχαν εξαγγελθεί για τις 19 Ιανουαρίου, αλλά με βάση τις αποφάσεις της Υγειονομικής επιτροπής

που απαγορεύει μετακινήσεις από νομό σε νομό, ήταν επόμενο να αναβληθούν. Όπως αποφάσισε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ τη Δευτέρα 18/1 μεταφέρονται έναν μήνα μετά με νέα ημερομηνία στις 19 Φεβρουαρίου. Και φυσικά αν όλα ομαλοποιηθούν και υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης της εκλογικής Γενικής συνέλευσης.

Η ανακοίνωση: «Ματαιώνεται η προγραμματισμένη για τις 19 Ιανουαρίου 2021 Ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση, για λόγους ανωτέρας βίας και ειδικότερα λόγω της επιβολής των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα έως τις 25 Ιανουαρίου 2021. Η Έκτακτη Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 10.00, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης. Με την ίδια απόφαση εξουσιοδοτήθηκε επίσης η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις σε περίπτωση επέκτασης της ισχύος των προαναφερθέντων μέτρων».
 
Υποψήφιος ο Στ. Ψαρόπουλος, πιέσεις σε Θ. Ζαγοράκη
 
Την υποψηφιότητά του για τον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ ανακοίνωσε ο Σταύρος Ψαρόπουλος. Ο επί χρόνια πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρος Ψαρόπουλος ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του για τον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ. Είχε ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό τις προθέσεις του και τελικά τη Δευτέρα 18/1 ανακοίνωσε την απόφασή του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Είναι 69 ετών, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Από το 1989 έως σήμερα εκλέγεται στην προεδρία της ΕΠΣ Λέσβου, δηλαδή για 32 συνεχόμενα χρόνια.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έχει τρεις θητείες, καθώς είχε εκλεγεί πρώτη φορά το 1997 επί Αλημίση, το 2014 επί Γκιρτζίκη και το 2017 επί Γραμμένου. Επίσης, έχει παίξει ποδόσφαιρο στις ομάδες της Λέσβου (ΑΣ Μυτιλήνης, Απόλλων Μυτιλήνης, Αιολικός), φτάνοντας στο σημείο να αγωνιστεί και στη Β΄ Εθνική.
Να σημειώσουμε πως υπάρχει κυβερνητική πίεση και στον άλλοτε αρχηγό της Εθνικής ομάδας, Θόδωρο Ζαγοράκη, ο οποίος ήταν και Ευρωβουλευτής, ώστε να είναι αυτός υποψήφιος, αφού είναι αποδεκτός και από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες (ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ) και ίσως αλλάξουν τα πράγματα. Προς το παρόν, ο Στ. Ψαρόπουλος δείχνει το ακλόνητο φαβορί για να είναι ο επόμενος πρόεδρος, αλλά αν ο Ζαγοράκης αποδεχτεί την πρόταση, τότε όλα θα αλλάξουν και σαφώς θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι εύκολα θα κερδίσει τις εκλογές, με την στήριξη των τεσσάρων μεγάλων.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια