Το Συμβουλευτικό Κέντρο στην Κέρκυρα για γυναίκες που έχουν υποστεί βία

Το Συμβουλευτικό Κέντρο στην Κέρκυρα για γυναίκες που έχουν υποστεί βία

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για θέματα ισότητας), λειτουργεί 14 Συμβουλευτικά Κέντρα

19
Ιανουαρίου / 2021

 στις πρωτεύουσες των διοικητικών περιφερειών της χώρας για γυναίκες που έχουν υποστεί έμφυλη βία/ή και πολλαπλές διακρίσεις.

Τα 14 ΣΚ αυτά, μαζί με τα υπόλοιπα 27 που ανήκουν στους Δήμους όπου εδρεύουν, εντάσσονται στο Δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας κατά των γυναικών.

Τα Συμβουλευτικά Κέντρα παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας ή και πολλαπλών διακρίσεων, από εξειδικευμένο προσωπικό (σύμβουλο υποδοχής, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, νομικό). Οι υπηρεσίες αυτές καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής και αφορούν σε:
ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση
ψυχολογική και κοινωνική συμβουλευτική (εξειδικευμένη στήριξη με την οπτική του φύλου)
εργασιακή συμβουλευτική
νομική συμβουλευτική/πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, τους σχετικούς νόμους, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή μήνυσης, καταγγελίας, κ.ά.
συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς απασχόλησης, προστασίας και υποστήριξης παιδιών κ.ο.κ.
Επίσης, στο Δίκτυο της ΓΓΟΠΙΦ ανήκει η τηλεφωνική γραμμή 15900, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα, αλλά και οι είκοσι Ξενώνες Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων, καθώς και των παιδιών τους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Συμβουλευτικό Κέντρο Κέρκυρας
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00
Δ/νση: Ε.Ο. Παλαιοκαστρίτσας 7, (έναντι Πολυκλινικής) 49 100 Κέρκυρα
Τ: 26610 47396 / F: 26610 80344
E: [email protected]

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ