ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ - Μαρτύριο της σταγόνας» για τους δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ - Μαρτύριο της σταγόνας» για τους δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την κατάσταση που βρίσκονται χιλιάδες πολίτες οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

15
Ιανουαρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν τις επόμενες ημέρες την προστασία της πρώτης κατοικίας τους, καθώς από τις περίπου 40.000 αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών που υποβλήθηκαν την διετία 2013-2014, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί οριστικά μόλις 4.400 αιτήσεις επαναπροσδιορισμού σύμφωνα με το νέο νόμο.

Αυτό οφείλεται τόσο σε λειτουργικά προβλήματα της σχετικής πλατφόρμας όσο και στην αδυναμία των πολιτών να συγκεντρώσουν από τις υπολειτουργούσες Δημόσιες Υπηρεσίες και τις τράπεζες και funds τα απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία.

Εάν έως την προθεσμία της 15ης Ιανουαρίου – δηλαδή μεθαύριο – δεν υποβληθούν τα πλήρη στοιχεία, τότε αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της προστασίας της πρώτης κατοικίας χιλιάδων πολιτών. Συνεπώς, η άμεση παράταση της προθεσμίας καθίσταται επιτακτική ανάγκη.

Και η παράταση δεκαπέντε ημερών που ακούγεται πως θα δοθεί για τον επαναπροσδιορισμό των αιτήσεων της πρώτης «σειράς» εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη δεν συνιστά λύση. Συνιστά «μαρτύριο της σταγόνας».

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να σεβαστεί την κοινωνία και το κράτος δικαίου. Να αναστείλει άμεσα όλες τις ασφυκτικές προθεσμίες που τέθηκαν με τον κατάφωρα αντισυνταγματικό νόμο 4745/2020 στον επαναπροσδιορισμό των εκκρεμών υποθέσεων του «Νόμου Κατσέλη».

Ενός νόμου που προστάτευσε αποτελεσματικά την πρώτη κατοικία κι υπενθυμίζουμε ότι αποτελεί δημιούργημα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ».

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ