Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρεπορτάζ από την Κεφαλονιά αποδομεί την ανακοίνωση του ΦΟΔΣΑ

φοδσα
13 Ιανουαρίου 2021 / 20:50

Δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα kefaloniapress, φέρει την υπογραφή της εκδότριας Ελένης Χιόνη και αν μη τι άλλο ξορκίζει τον διθυραμβικό χαρακτήρα της ανακοίνωσης του διαβαθμιδικού Φορέα.

Πως η απόφαση που πήρε το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ είναι πολιτικά ελλειμματική !!! Αφού  πάρθηκε από 4 μόνο μέλη από τα 7 και αυτά τα τρία μέλη εκπροσώπους της Περιφέρειας και τον Δήμαρχο Ζακύνθου !!!

Πως ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος …απουσίαζε από τη σημερινή συνεδρίαση  του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ !!! Και απουσίαζε γιατί σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ  επιστολή στην κ. Κράτσα μαζί με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας κ. Υδραίου που της λένε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν συμμετέχουν γιατί  η σύνθεση του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ … ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΝΟΜΙΜΗ, κάτι που της έχει προ πολλού επισημανθεί από τον ίδιο τον Υπουργό Εσωτερικών !!!

Θυμίζουμε μόνο ότι ήδη έχουν γίνει προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη νομιμότητα της σύνθεσης του ΔΣ από την Κεφαλονιά (από τον Μάκη Φόρτε) και την Κέρκυρα και με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ενδεχόμενο να γίνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αποδεκτές !

Ακόμη, αποκρύπτει η κ. Κράτσα :

Ότι το έργο θα γίνει σε περιοχή που αποτελεί ιδιοκτησία της ΕΔΑΚΙ της οποίας το ΔΣ ΟΜΟΦΩΝΑ της απέρριψε το αίτημα να δοθεί στο ΦΟΔΣΑ για 40 χρόνια με χρησιδάνειο και ότι και το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου στηρίζει την απόφαση !

Ότι  ήδη έχει αποφασίσει επίσης ΠΑΡΑΝΟΜΑ το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ να δοθούν 100.000 ευρώ για να συνεργαστεί  με την ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας πίσω από την οποία υπάρχει ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ των επιγόνων του Μπόμπολα !

Και βέβαια όλες αυτές οι πράξεις της Κυβέρνησης και της κ. Κράτσα είναι ερήμην των Δήμων με στόχο να εξυπηρετηθούν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Εν κατακλείδι. Οι ενέργειες Κυβέρνησης – Κράτσα παρά τους διθυράμβους ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ  προσφέρουν τίποτε το ουσιαστικό ! Το αντίθετο μάλιστα είναι το πιθανότερο όλων, τουλάχιστον στην Κεφαλονιά που το σύστημα της διαχείρισης των απορριμμάτων για 4 δεκαετίες δουλεύει άψογα !

Ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ