Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων – κινητοποίηση για την καθυστέρηση των επιδομάτων

ΟΑΕΔ
13 Ιανουαρίου 2021 / 14:02
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κινητοποίηση ετοιμάζει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στις 10:00 το πρωί στον

ΟΑΕΔ για τα επιδόματα των εργαζομένων, μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 20 τα οποία δεν έχουν δοθεί ακόμα. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοϋπαλλήλων, Σταμάτης Πελάης, σήμερα Τετάρτη 13/1 στο Εργατικό Κέντρο επεσήμανε τρία θέματα:
  1. Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την καθυστέρηση των επιδομάτων μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020
  2. Τόνισε και υπενθύμισε ότι οι προθεσμίες για υποβολή αιτήσεων στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων λήγει στις 15 Ιανουαρίου 2021 και
  3. Ότι οι αιτήσεις επαναπρόσληψης εργαζομένων στα ξενοδοχεία, τελειώνουν στις 31 Ιανουαρίου 2021


Το enimerosi.com μίλησε με τον προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνο Αλεξάκη, ο οποίος τόνισε ότι η καθυστέρηση αυτή οφείλετε στο ότι ενώ δηλώθηκαν οι αναστολές και το επίδομα ανεργίας των εποχικών εργαζομένων έως και 31 Οκτ. 20 μαζί και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στις ημερομηνίες καταβολής επιδόματος. Σε συνδυασμό με την κατάσταση λόγω κορονοϊού, (άδειες ειδικού σκοπού, τηλεργασία κλπ.) υπήρξε η καθυστέρηση αυτή. Όμως δεν έχει ξεπεραστεί το όριο των 60 ημερών όπως ορίζει ο Νόμος.  Από την Παρασκευή 15/1 θα ξεκινήσουν να πληρώνονται τα επιδόματα του Νοεμβρίου 20 και η εξόφληση του Δεκεμβρίου 20 θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.