Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράταση διαγωνισμού ζωγραφικής για την επανάσταση

διαγωνισμός
08 Ιανουαρίου 2021 / 18:36

Ο διαγωνισμός φέρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν ένα θέμα που σχετίζεται με την Ελληνική Επανάσταση. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Κέρκυρας, 6-12 ετών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 ο διαγωνισμός ζωγραφικής για τα παιδιά της Κέρκυρας, τον οποίο διοργανώνει το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Ο διαγωνισμός φέρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν ένα θέμα που σχετίζεται με την Ελληνική Επανάσταση. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Κέρκυρας (ηλικίας 6-12 ετών).
 
Ο νικητής του διαγωνισμού, που θα επιλεγεί από κριτική επιτροπή, θα δει το έργο του στην αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της έκθεσης «Προσωπικότητες και Γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης στα Νομίσματα της Νεότερης Ελλάδας», η οποία θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα, το 2021.
 
Το Σχολείο του νικητή θα κερδίσει τη μουσειοβαλίτσα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, «Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα».

Η παράταση του διαγωνισμού αποφασίστηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε και της διακοπής της λειτουργίας των σχολείων από τον περασμένο Νοέμβριο, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.
Διάρκεια διαγωνισμού: έως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Τα έργα πρέπει να αποσταλούν ή να παραδοθούν στη διεύθυνση:
Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης
Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνος
491 00 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό:
- στην ιστοσελίδα www.alphanumismatics.gr
- στα τηλέφωνα: 266 104 1552 (Κωνσταντίνος Χριστόπουλος) και
210 326 2461 (Ματίνα Δημοπούλου)