Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με κερκυραϊκό χρώμα και αλλαγή σχεδιασμού ο Φαίακας

Χάντμπολ
08 Ιανουαρίου 2021 / 16:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Φαίακας είναι ο εκπρόσωπος της Κέρκυρας στην κορυφαία κατηγορία της Ελλάδας,

αλλά η κατάσταση με τον covid-19 έχει επηρεάσει την ομάδα σε βαθμό που της αλλάζει όλο τον σχεδιασμό.

Στο φετινό πρωτάθλημα που έχει διακοπεί, η ομάδα μετείχε στον Βόρειο Όμιλο της κατηγορίας, ο οποίος απλά έχει ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο πριν τη διακοπή. Από την 1 Ιανουαρίου δόθηκε η άδεια για προπονήσεις στις ομάδες της Handball Premier, αλλά ο Φαίακας δεν έχει ξεκινήσει. Οι λόγοι είναι αρκετοί και ένα Δ.Σ. που ίσως έβαζε τα πράγματα στη θέση τους, έγινε και λήφθηκαν αναγκαίες αποφάσεις, αφού κάτι διαφορετικό δεν θα μπορούσε να υποστηριχτεί με τα τωρινά δεδομένα.

Να σημειώσουμε ότι ο Φαίακας στο οικονομικό κομμάτι στηριζόταν, εκτός από τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ, από 80 χορηγούς, έτσι μπορούσε να ανταποκριθεί στα μηνιαία έξοδα που ήταν πάρα πολλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά 11 «ξένοι» και δυο Κερκυραίοι έπαιρναν οδοιπορικά και η ομάδα ήταν τυπική στις υποχρεώσεις της και οι παίκτες πληρωμένοι ως το τελευταίο σεντ, ως το τέλος Οκτωβρίου, αφού υπήρχε συμφωνία με τους παίκτες πως σε περίπτωση νέας καραντίνας δεν θα έπαιρναν χρήματα όσο διαρκούσε.

Όμως το να πληρώνει 13 παίκτες, να «κοιμίζει» 11 και να πρέπει να δίνει 22 γεύματα την ημέρα, δεν είναι εφικτό αυτή τη στιγμή. Έτσι το Δ.Σ. πήρε κάποιες αποφάσεις αφού μέτρησε και την ισχύουσα κατάσταση. Θα έπρεπε να μειώσει δραστικά τα έξοδα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν κάποιοι παίκτες δεν συνεχίσουν. Πέραν του οικονομικού, μέτρησε και το ότι όλα είναι στον αέρα, δεν ξέρει αν και πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα και πότε θα τελειώσει. Ξέρει πολύ καλά ότι οι περισσότερες ομάδες είναι στην ίδια κατάσταση και κάποιες ίσως αδυνατούν και να συνεχίσουν αγωνιζόμενες. Όταν μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός σκέφτονται να κατεβάσουν τους εφήβους, αντιλαμβάνεται κανείς το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει.

Για τον λόγο αυτό και αν εξαιρέσουμε Τσαμουρίδη, Δούγια και Γιαννακόπουλο που συμφώνησαν να συνεχίσουν, το ρόστερ του Φαίακα θα έχει τους Κερκυραίους Κόντη, Δελλή, Κολοβό, Κορακιανίτη, Νάστο, Βλαχόπουλο και Κοσκινά, στους οποίους θα στηριχθεί στη συνέχεια η ομάδα. Βέβαια δεν είναι αρκετοί και με δεδομένο ότι τα πρωταθλήματα της Α2 και της Β΄ Εθνικής δεν θα γίνουν και εφόσον υπάρξει συμφωνία με τον Κερκυραϊκό 5-7 παίκτες θα πλαισιώσουν τον Φαίακα και έτσι θα έχουμε μια ομάδα με 85% κερκυραϊκό στοιχείο.

Το κομμάτι με τις μεταγραφές από τον ΚΓΣ θα ξεκαθαρίσει άμεσα, αφού θα περιμένει επιστολή, με το αίτημα του Φαίακα, είναι πρόθυμος να στηρίξει, αλλά θα πρέπει να μετρήσει και κατά πόσο αυτοί οι παίκτες θα χρειαστούν σε πρωταθλήματα εφήβων και παίδων. Όλο αυτό σημαίνει ότι θα μειωθούν και πάνω από 70-80% τα έξοδα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι χρειάζεται 800€ για τη διαιτησία και πολύ περισσότερα για εκτός έδρας για μετακίνηση, ξενοδοχείο και φαγητό. Είναι δύσκολο να ανταποκριθεί όταν οι χορηγοί αδυνατούν να βοηθήσουν οικονομικά. Και εδώ μπαίνει και το θέμα της στήριξης του Δήμου και της ΠΙΝ που δίνοντας μια οικονομική βοήθεια από 10.000€ ουσιαστικά θα καλύψει τα έξοδα για τους αγώνες. Και πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε  ο αθλητισμός του νησιού να είναι πρεσβευτής σε όλη την Ελλάδα. Πέραν αυτού υπάρχει και η βεβαιότητα ότι επειδή η Α2 δεν θα γίνει, καμιά ομάδα δεν θα υποβιβαστεί και είναι ανούσιο να πληρώνει τόσα χρήματα (που δεν έχει), χωρίς λόγο.

Επίσης, η διοίκηση συζήτησε με τον Ν. Πέρρο για να συνεχιστεί η συνεργασία τους από το πόστο του προπονητή, όμως ο Ν. Πέρρος θα είναι δίπλα στην ομάδα σαν τεχνικός σύμβουλος, με την παρουσία του και τις συμβουλές του σε κάποιες προπονήσεις, όμως προπονητής θα είναι ο Μιχαλάκης, ο παλιός αθλητής του Φαίακα που φέτος ανέλαβε σαν προπονητής το γυναικείο τμήμα.

Επειδή η Α2 γυναικών στην οποία ανήκουν τα κορίτσια του Φαίακα, δεν θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, ο προπονητής της γυναικείας ομάδας αναλαμβάνει για τα παιχνίδια που απομένουν τους άνδρες. Στον σχεδιασμό είναι οι Κερκυραίοι να ξεκινήσουν τις προπονήσεις τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και ανάλογα με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας θα έρθουν στο νησί και θα ενσωματωθούν  και οι τρεις «ξένοι». 

Ίσως είναι η πιο σωστή και η πιο λογική κίνηση που κάνει το Δ.Σ. της ομάδας, που έχει γνώση της κατάστασης και θα προχωρήσει σε αυτόν τον δρόμο, ως το τέλος της σεζόν. Από κει και πέρα τον Μάιο που θα γίνουν πιθανόν οι εκλογές στη ομάδα είτε η νυν διοίκηση είτε όποιοι αναλάβουν θα κάνουν τον δικό τους σχεδιασμό και λογικά η ομάδα θα είναι και την επόμενη σεζόν στην Handball Premier.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια