Ξαναδείτε το lockdown, δεν έχουμε κρούσματα στην Κέρκυρα

Ξαναδείτε το lockdown, δεν έχουμε κρούσματα στην Κέρκυρα

Σταθείτε αρωγοί των δικαίων αιτημάτων μας, ως προς τα παρατεταμένα άνισα περιοριστικά μέτρα του lockdown στον Νομό μας , καθ ότι τα επιδημιολογικά φορτία ίασης της πανδημίας είναι από χαμηλά έως μηδενικά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στους τρεις βουλευτές απευθύνεται ξανά η διοίκηση του Εμπορικού συλλόγου επαναφέροντας την επείγουσα και αναγκαία οικονομική στήριξη στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις του νησιού.

08
Ιανουαρίου / 2021

1/ Κούρεμα ή διαγραφή ενός μέρους των χρεών που έχει προκαλέσει η πανδημία από Δημόσιο, εφορία ,ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ΔΕΚΟ.

2/ Σχεδιασμός ΜΗ επιστρεπτέας προκαταβολής από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με ευνοϊκά και απλά κριτήρια. Άμεσα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ ,με πόρους όπου θα επαρκούν ,για την κάλυψη όλων των πληττόμενων μικρών επιχειρήσεων των Ιονίων Νήσων που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Σας κάνουμε γνωστό ότι μόλις το 10% κατάφερε να ενταχθεί. 

3/Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού για κάθε επιχείρηση όπου θα συνδέεται και με τις συναλλαγές των POS.

4/Νέα ρύθμιση με την εγγύηση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ για όσο διάστημα χρειαστεί για την εξόφληση του μεγάλου όγκου των επιταγών και συναλλαγματικών 
από τον χαμένο τζίρο των εορτών και την διαφύλαξη των κομιστών , προμηθευτών μας που τους θέλουμε ζωντανούς. ..

5/Φρένο επιτέλους στην ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ των τραπεζών που έχουν κεφαλαιοποιηθεί πολλάκις από τους φόρους μας χωρίς καμία ανταπόδοση. Η Κυβέρνηση πρέπει να θέσει στις τράπεζες ισονομία και ισοπολιτεία, κανόνες και κριτήρια έτσι ώστε οι πολύ μικρές επιχειρήσεις να μπορούν να έχουν εργαλεία ρευστότητας και όχι μόνον οι μεγάλες αλυσίδες επιχειρήσεων όπως αυτήν την στιγμή συμβαίνει δίνοντας καθημερινά άνιση μάχη για το πώς θα σταθούν όρθιες. 

6/Κατάργηση και ΟΧΙ αναστολή του νέο ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ κώδικα .

7/Σταμάτημα όλων των ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ και ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ επ΄ αόριστον.

8/Κατάργηση και ΟΧΙ αναστολή του ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ.

9/ Την άμεση αναστολή πληρωμών όλων των επιχειρηματικών δανείων από την αρχή της υγειονομικής κρίσης έως ότου να επανέλθει η αγορά στην κανονικότητα.

10/Νέα ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο, εφορία , ασφαλιστικά ταμεία τράπεζες για την όποια θα υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης ΑΚΟΜΗ και μετά την λήξη της πανδημίας. 

10/Την διατήρηση της μείωσης 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης για όσο θα ισχύει η υγειονομική κρίση. 

11/Διεκδίκηση και εξασφάλιση εγχώριας ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ του κράτους ,από τους υπερεθνικούς οργανισμούς ως έχουμε δικαίωμα στην βάση των Ευρωπαϊκών συμφωνιών που έχει υπογράψει η χώρα μας για έκτακτες ανάγκες και περιπτώσεις. 

12/Zζητούμε την άμεση θεσμοθέτηση της Κυριακάτικης ΑΡΓΙΑΣ. Παραμένουμε σταθεροί στην αρχική μας θέση για την ΜΗ λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές έκτος των δύο (2) τελευταίων του χρόνου. Πριν την Κυριακή των Χριστουγέννων και πριν την Πρωτοχρονιά.