Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ας είναι καλά

Ελίνα Λάσκαρη
07 Ιανουαρίου 2021 / 19:27

Ήταν αναμενόμενο: Η ενδοτικότητα της κυβέρνησης στην «προοδευτική» όσο και «υπεύθυνη απείθεια» των δογματικών του ΚΚΕ θα οδηγούσε μαθηματικά και στην ..ιερή, «λελογισμένη ανταρσία» των φονταμενταλιστών της ορθοδοξίας.

Πως θα μπορούσε άλλωστε, ολόκληρη Εκκλησία της Ελλάδος να επιτρέψει να υπερκεραστεί σε δύναμη και επαναστατικότητα από τον Περισσό, σε αυτό το εξόφθαλμο παιχνίδι εξουσίας και επιρροής των μαζών; Ο αυτονόητα απαγορευμένος λοιπόν, λόγω κινδύνου υπερμετάδοσης του ιού, εορτασμός των Θεοφανείων, εορτάστηκε εν τέλει «με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας», του συνωστισμού και της μετάληψης συμπεριλαμβανομένων, σε αντιστοιχία με την επίσης απαγορευμένη και ωστόσο εορτασθείσα επέτειο του Πολυτεχνείου.

Διότι, επειδή «οι αγώνες ούτε αναβάλλονται ούτε απαγορεύονται, όσες αυταρχικές απαγορεύσεις και αν επιβάλλει η κυβέρνηση», όσο επιδεικτικότερη είναι η περιφρόνηση στα μέτρα της πολιτείας, τόσο πειστικότερο τεκμήριο ευλάβειας ή αριστεροσύνης αποτελεί. Πως δεν το προέβλεψε αυτό η κυβέρνηση; Και γιατί απαίτησε υπακοή στα μέτρα αφού δεν ήταν διατεθειμένη να προχωρήσει σε ρήξη με την εκκλησία, επιτρέποντάς της να την εξευτελίσει κατ΄αυτόν τον τρόπο;

Όσο και να προπαγανδίζει τώρα δια στόματος Αντετοκούμπο ότι η ζωή είναι το γήπεδό μας, ότι η ασφάλεια και η προκοπή είναι συλλογική υπόθεση και ότι αρκεί η ανεύθυνη συμπεριφορά ακόμα και ενός για να μπλοκάρει τη λειτουργία ολόκληρης της ομάδας, η αδυναμία της να επιβάλει ισονομία επί της ουσίας επιβραβεύει για ακόμα μια φορά τους τζαμπατζήδες της κοινωνίας. Τους παράλογους δηλ. τους ανεύθυνους και τους αντιδραστικούς, που παρασιτούν στο σώμα της εκμεταλλευόμενοι το αίσθημα ευθύνης, συνέπειας και νομιμοφροσύνης των υπολοίπων.

Διότι για κάθε τζάμπα μάγκα, που απαιτεί χωρίς να προσφέρει, που αρνείται την πραγματικότητα και παρανομεί χωρίς συνέπειες, κάποιοι άλλοι δουλεύουν, πληρώνουν φόρους, στερούνται συγγενείς και φίλους, υπακούουν στους νόμους, φοράνε τη μάσκα τους και περιμένουν υπομονετικά να εμβολιαστούν για να επιτευχθεί η περιβόητη ανοσία της αγέλης. Χάρη σ΄αυτούς είναι που μένουμε όρθιοι και που γίνονται πράξη οι ευχές για Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Ας είναι καλά!