Έκκληση των ποδοσφαιριστών στον πρωθυπουργό

Έκκληση των ποδοσφαιριστών στον πρωθυπουργό

ΑΘΗΝΑ. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει επηρεαστεί από την πανδημία καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα για συχνά μοριακά τεστ

07
Ιανουαρίου / 2021

λόγω κόστους. Στην Ελλάδα αν εξαιρέσουμε τα πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ της Α΄ κατηγορίας, που είναι καθαρά επαγγελματικά, τίποτα άλλο δεν γίνεται δυο μήνες τώρα. Μάλιστα για τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν επιτρέπεται η ομαδική προπόνηση και κανείς δεν γνωρίζει για πόσο ακόμα.

Η πολυπληθέστερη κατηγορία της χώρας είναι η Γ΄ Εθνική στην οποία μετέχουν σχεδόν 140 ομάδες και πάνω από 3.000 ποδοσφαιριστές. Κάποιοι από αυτούς είναι παλιοί επαγγελματίες, αρκετοί παίρνουν κάποια χρήματα, με τα οποία συντηρούν τις οικογένειές τους, αλλά η διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας, που σημαίνει και στέρηση των οδοιπορικών, τους έχει φέρει σε απόγνωση. Πέραν αυτών και όλοι οι άλλοι θα ήθελαν να επιστρέψουν στις προπονήσεις και στους αγώνες, αλλά ξέρουν ότι προέχει η υγεία και κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, χωρίς τη συγκατάθεση των ειδικών.

Σε κατάσταση απόγνωσης, έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, επιτροπή των ποδοσφαιριστών των ομάδων της Γ’ Εθνικής, ενώ με επιστολή τους, θέτουν ζήτημα επιβίωσης εξαιτίας της διακοπής του πρωταθλήματος.

Η επιστολή:  «Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, λαμβάνουμε το θάρρος να απευθυνθούμε σε εσάς ως τον αρμοδιότερο στην χώρα για την διατήρηση της ζωής και της υγείας των πολιτών, αλλά και για την ύπαρξη αθλητισμού, όπως ορίζει το Σύνταγμα, καθώς για εμάς και τις οικογένειές μας αποτελεί ανάγκη επιβίωσης η άμεση έναρξη του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών Ποδοσφαίρου.
Έχουμε απευθυνθεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στο αρμόδιο υφυπουργείο Αθλητισμού και έχουν καταρτισθεί τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία δεσμευόμαστε ότι θα τηρήσουμε, όμως φαίνεται να υπάρχει κάποια κωλυσιεργία.
Αυτό που δεν έχουμε ίσως εξηγήσει καλά στους υπευθύνους είναι όχι ότι ο αθλητισμός αποτελεί το οξυγόνο για την κοινωνία μας και τα παιδιά μας και την ασπίδα από ιώσεις και ιούς, γιατί αυτό είναι αυτονόητο και το γνωρίζουν καλά οι υπεύθυνοι, αλλά το κυριότερο, ότι περίπου 1.000 οικογένειες ποδοσφαιριστών κινδυνεύουν να πεθάνουν, όχι από κορονοίό, αλλά από την ασιτία.
Και τούτο, διότι στο εν λόγω πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, αν και ερασιτεχνικό, έχει αυξημένες αθλητικές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα η πλειονότητα των αθλητών να έχει συμφωνήσει να τους καλύπτει τα έξοδα διαβίωσης η ομάδα του, φως, νερό, τηλέφωνο, φαγητό, γεγονός που δεν συμβαίνει λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος.
Σας παρακαλούμε να πρωτοστατήσετε ως πρώτος Υπουργός και να δώσετε λύση στο θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματός μας, όχι γιατί είναι άδικο, να αγωνίζονται οι μεγάλες κατηγορίες ποδοσφαίρου και εμείς όχι, που είναι, αλλά για να προλάβετε την πλειονότητα των αθλητών από την ανέχεια και την ασιτία, ίσως και τον θάνατο, καθώς είναι βέβαιο πως αν η κατάσταση της μη επανέναρξης του πρωταθλήματός μας συνεχιστεί, ότι θα θρηνήσουμε και θύματα όχι από τον κορονοϊό, αλλά από την ασιτία ή την απελπισία.
Ευχόμενοι και πιστεύοντας επειδή και Εσείς αθλείσθε, ότι θα σταθείτε στο πλευρό μας και θα επισπεύσετε τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται την επανέναρξη του αθλητισμού και στο δικό μας πρωτάθλημα. Η Επιτροπή Ποδοσφαιριστών Γ Εθνικής Κατηγορίας».

Μην ξεχνάμε ότι στην κατηγορία αυτή παίζουν και τρεις ομάδες της Κέρκυρας, ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα που έχουν αρκετούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι με τα οδοιπορικά που έχουν συμφωνήσει να πάρουν, επιβιώνουν και δεν πληρώνονται λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος.

Όμως ο καθένας θα αναρωτηθεί, ακόμη και αν σύντομα δοθεί το πράσινο φως να ξαναρχίσουν οι προπονήσεις και οι αγώνες, πού θα βρεθούν χρήματα για τις μεγάλες υποχρεώσεις που ανέλαβαν οι ομάδες το καλοκαίρι, καθώς πολλοί χορηγοί είναι επιχειρήσεις, που λόγω covid-19 είναι κλειστές, άρα δεν θα ανταποκριθούν στις χορηγίες που έδιναν με αποτέλεσμα να υπάρχει άλλο τεράστιο πρόβλημα στη συνέχεια.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ