Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κράτος και Εκκλησία σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στην υγειονομική λαίλαπα, λέει ο γραμματέας της νεολαίας Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ

συριζα
06 Ιανουαρίου 2021 / 19:01

Στο θέμα των τελευταίων ωρών με αφορμή τα όσα συνέβησαν ανήμερα των Θεοφανείων, τοποθετείται με ανακοίνωσή της Νοελαίας Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας της, Σπ. Σκιαδόπουλος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η κυβέρνηση ξέρει να κάνει τον νταή, να απαγορεύει συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων, να επιστρατεύει οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), ελικόπτερα και drones και να επιβάλει πρόστιμα σωρηδόν όταν πρόκειται για επετείους που δεν πρεσβεύουν τυφλά το δόγμα «νόμος και τάξη», άλλα όσον αφορά την Εκκλησία, τότε της χαϊδεύει τα αυτιά.
 
Από την πλευρά της, η Εκκλησία αποφάσισε να έρθει σε πλήρη αντίθεση με τις κυβερνητικές αποφάσεις. Απολύτως καταδικαστέα η στάση της αυτή, που αγνοεί επιδεικτικά την κοινωνία και τα επιδημιολογικά δεδομένα, διακινδυνεύοντας έτσι τη δημόσια υγεία.
 
5099 νεκροί, 399 διασωληνωμένοι, και έρχεται αύξηση, εμβόλια πολύ λιγότερα από τις παραγγελίες και πάνε σε ημέτερους. Κράτος και Εκκλησία επιλέγουν να σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά σε αυτή την υγειονομική λαίλαπα.
 
Πραγματικά η διαχείριση των περιοριστικών μέτρων εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου. Τη στιγμή που η Ελλάδα κατατάσσεσαι στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας, η κυβέρνηση παραδέχεται πως είναι ανίσχυρη μπροστά στην Εκκλησία.