Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελεγχόμενο άνοιγμα της αγοράς ζητά (και) ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς

καταστήματα
05 Ιανουαρίου 2021 / 17:08

Να επιτρέψει την επαναλειτουργία της τοπικής αγοράς στην Κω, με τον αναγκαίο έλεγχο, ζητά ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, με επιστολή του στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

ΚΩΣ. Ο Δήμαρχος Κω επισημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι κλειστά τα τοπικά καταστήματα, που μπορούν να λειτουργούν με ελεγχόμενη είσοδο, ενώ την ίδια ώρα τα υπερκαταστήματα δέχονται δεκάδες πελάτες ταυτόχρονα και εκατοντάδες ημερησίως.
 
Παράλληλα τονίζει ότι ο Δήμος Κω μπορεί να συμβάλει, όπως και μέχρι σήμερα, με την καθημερινή παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας και με εντατικοποίηση ελέγχου εφαρμογής αυτών των μέτρων.
 
Η επιστολή
 
Αξιότιμε Υπουργέ,
 
η κοινωνία μας και η οικονομική δραστηριότητα βρίσκονται σχεδόν δύο μήνες σε lockdown, με μέτρα γενικού χαρακτήρα να εφαρμόζονται στο σύνολο της χώρας, δίχως να λαμβάνονται υπόψη οι τοπικές συνθήκες.
 
Στο νησί μας είχαμε ελάχιστα κρούσματα μέχρι σήμερα, πολίτες και επαγγελματίες τηρούν τα μέτρα, όμως οι τοπικές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στην κοινωνία μας, ειδικά μετά από μια κακή τουριστική περίοδο.
 
Όλοι αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να είναι κλειστά τα τοπικά εμπορικά και άλλα καταστήματα (πχ κομμωτήρια), που μπορούν να λειτουργούν με ελεγχόμενη είσοδο, έστω ενός πελάτη κάθε φορά, ενώ την ίδια ώρα τα υπερκαταστήματα δέχονται δεκάδες πελάτες ταυτόχρονα και εκατοντάδες ημερησίως.
 
Με αυτά τα δεδομένα, σας ζητώ να εξετάσετε την διαφοροποιημένη εφαρμογή των όποιων μέτρων λαμβάνονται και να επιτρέψετε να επαναλειτουργήσει, με έλεγχο, η τοπική αγορά της Κω.
 
Οι συμπατριώτες μου, πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες, έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα ότι είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας, για την υγεία όλων.
 
Ο Δήμος μας μπορεί να συμβάλει, όπως και μέχρι σήμερα, με την καθημερινή παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας και με εντατικοποίηση ελέγχου εφαρμογής αυτών των μέτρων.
 
Δείτε με προσοχή το αίτημά μου, που αποτελεί και αίτημα του συνόλου της κοινωνίας της Κω.
 
Με εκτίμηση,
 
Ο Δήμαρχος Κω
 
Θεοδόσης Α. Νικηταράς