Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Γ. Μαχειμάρη για τον θάνατο του Παναγιώτη Μπράμου

Γιώργος Μαχειμάρης
05 Ιανουαρίου 2021 / 15:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης εκπροσωπώντας το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και δη το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες

εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα  στο άκουσμα της απώλειας του  Παναγιώτη Μπράμου, πρώην προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας: 

«Είναι πάντα βαρύ, δύσκολο και επώδυνο καθήκον ο αποχαιρετισμός σε ανθρώπους, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, σε τούτο τον τόπο, όπως έπραξε σε όλη τη ζωή του Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΜΟΣ. 

Ο  άνθρωπος που συνδέθηκε με την τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας με συνεχείς αγώνες και αδιάκοπη προσπάθεια.

Είχα την τιμή και τη χαρά  στο πέρασμα των χρόνων να συνεργαστώ μαζί του . Αυτό που εντυπωσίαζε  ήταν το σθένος του, και η πίστη του σε όσα πρέσβευε. Η ευθύτητα, η αφοπλιστική ειλικρίνεια και το θάρρος του, κέρδιζαν το σεβασμό όλων.

Η ιστορική εξέλιξη της  «βιομηχανίας της φιλοξενίας»  του Νησιού μας ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με την εξέλιξη της οικονομικής ανάπτυξης και της προόδου της. Συνεπώς αυτό που είναι σήμερα η Κέρκυρα στον τουριστικό τομέα το οφείλει και στη δύναμη ,τόλμη και αποφασιστικότητα  ανθρώπων όπως ο Παναγιώτης Μπράμος.

Ανθρώπων που πίστεψαν στα όνειρα τους. Ανθρώπων που δεν παραιτήθηκαν από την αξίωση να προχωράει ο τόπος μας μπροστά.  Θα μείνει πάντα στη μνήμη όλων για τη διαρκή του προσπάθεια για την Κέρκυρα και τον τουρισμό της, μια δραστηριότητα που οι προγονοί μας αποκαλούσαν «φιλοξενία των ξένων», και την έθεσαν υπό την προστασία του υπέρτατου των θεών της αρχαίας Ελλάδας του Δία, με την προσωνυμία «Ξένιος Ζεύς».

Θα μείνει πάντα να εμπνέει τις νεότερες γενιές ξενοδόχων, που έχουν πάρει στα χέρια τους  σήμερα τη σκυτάλη και δίνουν τον καλό αγώνα, απέναντι στο τόπο μας, με εκείνο που αρκετά συχνά επαναλάμβανε και υπηρετούσε : «Πολύ αγαπιέται αυτός ο τόπος με υπομονή και υπερηφάνεια». 

Η προσφορά  , στον τουρισμό και  στην πρόοδο του νησιού, μας κάνει να συναισθανόμαστε ακόμα περισσότερο το βάρος της απώλειας ανθρώπων, που άνοιξαν το δρόμο μέσα σε δύσκολους καιρούς…

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΕΔΡΕ, Η Κερκυραϊκή γή που τόσο αγάπησες θα σε αγκαλιάσει με το ελαφρύ της χώμα και η ιστορία του κερκυραϊκού τουρισμού θα σε έχει πάντα στις σελίδες της».