Ρέγγης – Χαντζής: Θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα

Ρέγγης – Χαντζής: Θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα

Η βράβευση του Χ. Ρέγγη από τη ΓΕΚ. Αριστερά ο Χ. Ρέγγης στη μέση ο Η. Χαντζής και δεξιά ο πρόεδρος της ΓΕΚ Ι. Νικήτας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μπάσκετ της Κέρκυρας που εκπροσωπείται στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΒΔΕ από δέκα ομάδες, είναι σε αδράνεια

30
Δεκεμβρίου / 2020

όπως το σύνολο σχεδόν του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Σίγουρα προέχει η υγεία και κάθε κίνηση που θα γίνει για επιστροφή στις προπονήσεις και σε αγώνες πρέπει να έχει την άδεια των ειδικών.
Υπάρχει αγωνία και κυρίως επιθυμία να επιστρέψουν στην ενεργό δράση οι ομάδες, κυρίως αυτές της Β΄ κατηγορίας που απαρτίζουν τον Γ΄ όμιλο και όλοι οι αγώνες θα γίνουν στην Κέρκυρα.
Είχαμε μια τυχαία συνάντηση και συζήτηση με δυο ανθρώπους του μπάσκετ, τον παράγοντα και ψυχή της ΓΕΚ, Ηλία Χαντζή, με την τεράστια προσφορά στο χώρο και τον κορυφαίο ίσως Κερκυραίο αθλητή που έβγαλε το νησί, τον Χρήστο Ρέγγη, ο οποίος είναι και τεχνικός διευθυντής στη ΓΕΚ.
Η κουβέντα είχε να κάνει με το μπάσκετ φυσικά και το μέλλον του, λόγω της πανδημίας. Η πληροφορία τους ήταν ότι ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ κ. Νικάκης ψάχνει τρόπο να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα σε Α΄ και Β΄ κατηγορία, ακόμη και αν χρειαστεί παίζοντας ένα μόνο γύρο οι ομάδες. Όπως τόνισαν πρέπει να βγουν πρωταθλητές στις δυο κατηγορίες και εκτιμούν ότι τα πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν με τον ένα ή άλλο τρόπο.
Μάλιστα για τη Β΄ κατηγορία που συμμετέχουν στον όμιλο μόνο ομάδες της Κέρκυρας, είπαν αφοπλιστικά ότι ακόμα και το καλοκαίρι μπορούν να παίξουν οι ομάδες, αφού δεν έχουν καμιά μετακίνηση, κάνουν προπόνηση στο κλειστό του ΕΑΚΚ και εκεί θα γίνουν και όλοι οι αγώνες.
Μένει να δούμε όταν δοθεί το πράσινο φως για ομαδικές προπονήσεις, τις αποφάσεις της ΕΣΚΑΒΔΕ και τις οποιεσδήποτε αλλαγές υπάρξουν, ανάλογα με το χρόνο που θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα στα οποία έχουν γίνει ουσιαστικά μόλις δυο αγωνιστικές. Ίσως ότι υπάρχουν μόλις 18 αγωνιστικές στην Α΄ κατηγορία και 12 στη Β΄ βοηθήσει, αν και θα ακολουθήσουν μπαράζ.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ