Αίτημα των ποδοσφαιριστών στην ΕΠΟ για τηλεδιάσκεψη

Αίτημα των ποδοσφαιριστών στην ΕΠΟ για τηλεδιάσκεψη

21
Δεκεμβρίου / 2020

ΑΘΗΝΑ. Έχει δρομολογηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων της  Super League 2, οι ομάδες ξεκίνησαν προπονήσεις και με τα τωρινά δεδομένα της πανδημίας ίσως το πρωτάθλημα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ενώ ψάχνουν λύση και για τη Football League. Τίποτα όμως δεν έχει γίνει για τη Γ΄ Εθνική, μια κατηγορία στην οποία αγωνίζονται τρεις ομάδες της Κέρκυρας.

Η αγωνία των παικτών, κάποιοι από τους οποίους έχουν ανάγκες, τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση. Οι επαγγελματίες συνάδελφοί τους που ανήκουν στον ΠΣΑΠ συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Η ΕΠΟ έχει σηκώσει τα χέρια, όμως ήρθε αίτημα στην Εκτελεστική της Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την κατηγορία, για να γίνει τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών από όλη τη χώρα. Θέλουν να συζητήσουν και να πάρουν απαντήσεις για το πότε θα ξεκινήσουν προπονήσεις και φυσικά πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Κάτι τέτοιο πιθανόν ότι δεν θα γίνει αυτές τις μέρες, αφού η θέση της κυβέρνησης για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι δεδομένη, με βάση το lockdown που είναι σε ισχύ, δεν μπορεί να δοθεί άδεια για προπονήσεις στις ομάδες της Γ΄ εθνικής, οι οποίες θεωρούνται ερασιτεχνικές. Αυτό βέβαια παρασύρει και τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων που είναι σε αναμονή σε όλη τη χώρα και μιλάμε για 3.000 ομάδες περίπου. Αν θεωρήσουμε ότι η 7η Ιανουαρίου του 2021 δεν θα είναι τελευταία μέρα του lockdown, είναι ορατός ο φόβος να χαθεί όλη η χρονιά.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ