Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρεις εβδομάδες μετά την άρση του lockdown η επανέναρξη στις αθλητικές δραστηριότητες

Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
02 Δεκεμβρίου 2020 / 18:11
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς πήρε θέση, για την επανέναρξη των υπόλοιπων αθλημάτων στην Ελλάδα αφού ως γνωστόν μόνο η κορυφαία κατηγορία σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά και οι ευρωπαϊκοί αγώνες στα αθλήματα αυτά διεξάγονται εν μέσω καραντίνας

ΑΘΗΝΑ. Ο Γιώργος Μαυρωτάς, ουσιαστικά είπε το αυτονόητο, σε ότι αφορά την επανεκκίνηση του ελληνικού αθλητισμού, αφού ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει για να δώσει μία οριστική απάντηση. Όπως είπε η τελική απόφαση ανήκει στην επιτροπή των εμπειρογνώμων. Ωστόσο, εξήγησε πως από τη στιγμή που θα δοθεί το πράσινο φως θα χρειαστεί να περάσει διάστημα τριών εβδομάδων, προκειμένου οι ομάδες να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματά τους.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι πως θα ξαναμπεί μπροστά η μηχανή του αθλητισμού αλλά δεν μπορώ να σας πω το πότε. Είναι κάτι το οποίο το πράσινο φώς θα δώσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, αυτή είναι που αποφασίζει σε αυτήν την περίοδο των περιορισμών πως θα μπει ο αθλητισμός. Ποια πρωταθλήματα θα ξανά αρχίσουν, ποια αθλήματα, ποιες εγκαταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση όταν δοθεί το πράσινο φως για τις προπονήσεις, θα χρειαστούμε ένα διάστημα 3 εβδομάδων τουλάχιστον για να ξεκινήσουν ξανά οι αγώνες».
Με βάση τα τωρινά δεδομένα που δείχνουν παράταση του lockdown ως τις 14/12, η επιστροφή στους αγώνες θα γίνει μετά τα Θεοφάνεια, με πάνω από 60 ομάδες της Κέρκυρας να είναι στην αναμονή και οι οποίες θα χρειαστούν προετοιμασία τουλάχιστον 15-20 ημέρες και φυσικά όλα θα έχουν ανατραπεί, από προγράμματα και σχεδιασμούς, ενώ το ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν θα είναι τα λειτουργικά έξοδα.
Υπάρχει πάντα η ελπίδα ότι θα μοιραστούν τα 12.000.000€ που έχει πει ο Υφυπουργός αθλητισμού, στα ερασιτεχνικά σωματεία, με τα οποία θα καλύψουν κάποιες από τις ανάγκες τους, όμως πέρασε ένας μήνας και η υπόσχεση για άμεση καταβολή εκκρεμεί. Η δήλωση είχε γίνει στις 12/11 και με βάση τα δεδομένα τα σωματεία με ένα μόνο άθλημα, θα εισπράξουν 2.500 ευρώ και 1.000 ευρώ επιπλέον για κάθε παραπάνω άθλημα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια