Τροπολογία ΚΙΝ.ΑΛ. για μειωμένο ΦΠΑ σε Εστίαση & Διαμονή

Τροπολογία ΚΙΝ.ΑΛ. για μειωμένο ΦΠΑ σε Εστίαση & Διαμονή

Πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για ΦΠΑ σε Εστίαση και Διαμονή στο 6% από 13% που ισχύει σήμερα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021

02
Δεκεμβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ.).  Μία ακόμη πρωτοβουλία στην πράξη για την ανακούφιση επιχειρήσεων και εργαζομένων στο χώρο της εστίασης και της διαμονής, με την κατάθεση τροπολογίας στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Περιστολή του λαθρεμπορίου - Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων», αναλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία προτείνεται η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση και τη διαμονή στο 6% από 13% που είναι σήμερα και για ολόκληρο το 2021, με την προοπτική το μέτρο να αξιολογηθεί έως τα τέλη του έτους και να παραταθεί, εάν αυτό κριθεί σκόπιμο.

Ούτως ή άλλως, το ισχυρό πλήγμα που έχουν δεχθεί τα ξενοδοχεία από την πανδημία επιδεινώνεται μετά τα περιοριστικά μέτρα και το Κίνημα Αλλαγής είχε επισημάνει το παράδοξο των «ανοιχτών-κλειστών» ξενοδοχείων, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έκλεισε με εντολή της τα ξενοδοχεία και τα άφησε εκτός των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις κι ενώ οι ασφαλιστικά, φορολογικές, δανειακές και λοιπές υποχρεώσεις τρέχουν κανονικά.

Έτσι, σε ερώτηση τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζητούν απαντήσεις για το θέμα και μέριμνα για την εξάλειψη της αδικίας, αλλά και την επιβίωση των επιχειρήσεων και τη διάσωση των θέσεων εργασίας.