Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καραντίνα με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο

περιοριστικά μέτρα
29 Nov 2020 / 17:55

Μια χριστουγεννιάτικη αγορά με κίνηση που προσφέρει στους επισκέπτες ζεστό κρασί, γλυκά και μελόψωμο, άνοιξε στη Βαυαρία, επιτρέποντας στους ανθρώπους να απολαύσουν τις εορταστικές ώρες παρά την πανδημία.

- Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξασφάλισε δύο εκατομμύρια δόσεις του δυνητικού εμβολίου Moderna, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των δόσεων στα επτά εκατομμύρια.

- Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς υποχρεώθηκε σε καραντίνα αφού η γυναίκα του διαγνώστικη θετική στον ιό, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

- Περίπου 2.000 ιατροί στη Σερβία αναγκάστηκαν να μπουν σε καραντίνα, προκαλώντας έτσι έλλειψη ιατρικού προσωπικού ενώ τα νοσοκομεία είναι γεμάτα.

- Μια χριστουγεννιάτικη αγορά με κίνηση που προσφέρει στους επισκέπτες ζεστό κρασί, γλυκά και μελόψωμο, άνοιξε στη Βαυαρία, επιτρέποντας στους ανθρώπους να απολαύσουν τις εορταστικές ώρες παρά την πανδημία.

- Το Κρατικό Συμβούλιο της Γαλλίας αποφάσισε ότι η κυβερνητική εντολή να περιορίσει τις εκκλησιαστικές συγκεντρώσεις σε 30 άτομα κατ 'ανώτατο όριο, είναι δυσανάλογη και διέταξε την αλλαγή της ρύθμισης εντός τριών ημερών.

- Η κυβέρνηση της Τσεχίας συμφώνησε να ανοίξει εκ νέου εστιατόρια και όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα, από την προσεχή Πέμπτη.

- Ο αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 121 τις τελευταίες 24 ώρες, η υψηλότερη ημερήσια άνοδος από την έναρξη της πανδημίας, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων σε εθνικό επίπεδο συνολικά σε 2.223.

- Η αστυνομική δύναμη του Λονδίνου συνέλαβε περισσότερα από 150 άτομα κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών κατά της καραντίνας στην πρωτεύουσα, το Σάββατο. Τα αδικήματα περιελάμβαναν παραβίαση των περιορισμών για τον κορονοϊό, αντίσταση κατά της αρχής και κατοχή ναρκωτικών.

- Οι νέες μολύνσεις της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 14.611 τις τελευταίες 24 ώρες. Οι θάνατοι αυξήθηκαν επίσης κατά 158 σε 16.123.