Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μικρότερος τζίρος, περικοπές μισθών στη Μπαρτσελόνα

κορονοϊός
28 Nov 2020 / 15:31

- Η Μπαρτσελόνα κατέληξε σε συμφωνία με εκπροσώπους των παικτών του και του προπονητικού προσωπικού για προσωρινές περικοπές μισθών λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

- Τα μέτρα μερικής απαγόρευσης στη Γερμανία θα μπορούσαν να διαρκέσουν μέχρι την Άνοιξη του 2021, εφόσον η τρέχουσα αύξηση των λοιμώξεων δεν επιβραδυνθεί, σύμφωνα με τον υπουργό οικονομίας της χώρας Peter Altmaier.
 
- Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Εθνικών Υπηρεσιών Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) παρότρυνε την κυβέρνηση να "λάβει τις προφυλάξεις τώρα για να διασφαλίσει ότι το NHS δεν θα κατακλυστεί", τον Ιανουάριο, που είναι παραδοσιακά η πιο πολυσύχναστη εποχή του έτους για το NHS.

- Η Ιρλανδία θα επιτρέψει στα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια και τις παμπ που σερβίρουν φαγητό να ανοίξουν ξανά την επόμενη εβδομάδα και να επιτρέψουν σε όλα τα ταξίδια εντός της χώρας από τις 18 Δεκεμβρίου να διευκολύνουν τα «διαφορετικά αλλά ξεχωριστά» Χριστούγεννα.
 
- Η Ουγγαρία προβαίνει σε δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik, προκαλώντας κριτική από ολόκληρη την ΕΕ. Η ΕΕ είχε προηγουμένως προειδοποιήσει για την παραγγελία φαρμακευτικών σκευασμάτων, που δεν έχουν εγκριθεί από την Ε.Ε.
 
- Οι νέες μολύνσεις της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 21.695 τις τελευταίες 24 ώρες. Οι θάνατοι αυξήθηκαν επίσης κατά 379, συνολικά σε 15.965.
 
- Εκατοντάδες μέλη του ακροδεξιού πολιτικού κόμματος AfD της Γερμανίας συναντώνται για συνέδριο, προκαλώντας την ανησυχία των Αρχών ότι θα μπορούσε να υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων.
 
- Το Βέλγιο πρόκειται να ανοίξει εκ νέου τα καταστήματα από την Τρίτη, αλλά το ημι-απαγορευτικό της χώρας θα παραμείνει σε ισχύ για τώρα, επειδή είναι "σημαντικό να ισορροπήσει η κατάσταση", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο.
 
- Πέντε από τις περιοχές της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένου του επίκεντρου του πρώτου κύματος του ιού, της Λομβαρδίας, θα μειώσουν τους περιορισμούς τους από την Κυριακή.
 
- Η Μπαρτσελόνα κατέληξε σε συμφωνία με εκπροσώπους των παικτών του και του προπονητικού προσωπικού για προσωρινές περικοπές μισθών λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.
 
- Η Μόσχα άνοιξε ένα παγοδρόμιο 20.500 τετραγωνικών μέτρων - το μεγαλύτερο τεχνητό παγοδρόμιο στην Ευρώπη, το οποίο θα λειτουργεί σύμφωνα με τα μέτρα ασφάλειας πανδημίας.