Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ναι από το Περιφερειακό στην εισφορά σε χρήμα για το οικόπεδο της Δασιάς

δασιά
27 Nov 2020 / 21:18

Απορρίφθηκε η υποχρέωση εισφοράς σε γη της επενδύτριας εταιρείας στη Δασιά, και από το περιφερειακό συμβούλιο. Γη, ζήτησε ο εισηγητής Μπάμπης Χαραλάμπους (Λα.Συ.). Παρών στην συνεδρίαση και ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Στ. Ανδρεάδης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέντε προτάσεις υποβλήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο για την πολεοδομική άδεια της νέας τουριστικής επένδυσης στη Δασιά. Πλειοψήφισε με 19 ψήφους η πρόταση που υποστήριξαν Κράτσα και Σπύρου. Σύμφωνα με αυτήν το συμβούλιο αποδέχθηκε την εισφορά σε χρήμα της επενδύτριας εταιρείας, με τις προϋποθέσεις της διατήρησης των εκατέρωθεν δρόμων προς την παραλία, της διευθέτησης του ρέματος και της εισφοράς έκτασης πέντε στρεμμάτων στον Δήμο για κοινόχρηστες χρήσεις.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου της δημοτικής Αρχής, αν και προσκλήθηκε, γεγονός που σχολιάστηκε και από την περιφερειάρχη, η οποία αρχικώς δήλωσε μη καλά ενημερωμένη για το θέμα.

Εισηγητής ο Μπάμπης Χαραλάμπους της Λα.Συ. που τάχθηκε υπέρ της εισφοράς σε γη, προκειμένου να ικανοποιηθούν ανάγκες κοινής χρήσης στην περιοχή.  Παρών στην συνεδρίαση και ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Σταύρος Ανδρεάδης, ο οποίος περιέγραψε την πρόθεση της εταιρείας του για την εισφορά σε γη να αφορά στη βόρεια αρκετά δύσβατη και επικλινή περιοχή του γηπέδου.


Ο Σταύρος Ανδρεάδης του ομίλου Sandy Ikos Resorts 

Αυτό επικαλέστηκε και ο Σπύρος Σπύρου και μετέβαλε την άποψή του, τασσόμενος υπέρ της εισφοράς σε χρήμα, αθροιζόμενος τελικώς έτσι στην πλειοψηφία, με την οποία ελήφθη και η απόφαση.

Διαδικαστικά η ΑΝΑΣΑ του Θ. Γαλιατσάτου ζήτησε την αναβολή της συζήτησης, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση, πρόταση που μειοψήφισε, συγκεντρώνοντας τις ψήφους της ΑΝΑΣΑ και της Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο.