ΚΚΕ: Όργιο αστυνομοκρατίας στην Κέρκυρα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

ΚΚΕ: Όργιο αστυνομοκρατίας στην Κέρκυρα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την ισχυρή αστυνομική παρουσία στην Κέρκυρα, την Πέμπτη 26 Νοεβρίου, ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων, το ΚΚΕ ανακοίνωσε:

26
Νοεμβρίου / 2020

Πρωτοφανή για τα δεδομένα της Κέρκυρας σχέδια αστυνομοκρατίας και εκφοβισμού, έλαβαν χώρα σήμερα στην πόλη μας, ακόμα χειρότερα και από τα μέτρα που είχαν πάρει οι δυνάμεις καταστολής στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Από νωρίς το πρωί αποκλείστηκαν, από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, το Εργατικό Κέντρο, η πλατεία Σαρόκο και περιμετρικά όλη η πόλη.

Μπλόκα της αστυνομίας και της ασφάλειας στήθηκαν σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στην πόλη για να εμποδίσουν τους απεργούς, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους αγρότες να κατέβουν στην απεργία. Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν από τα «Τρία γεφύρια» ως το «Πέραμα» και του «Ποντή», από την πόλη ως την «Αλεπού» και την εθνική οδό Πέλεκα, από το ύψος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως το «Κοντόκαλι».

Ακέραια την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός Χρυσοχοϊδης, που με δική τους εντολή σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε το όργιο αστυνομοκρατίας και εκφοβισμού, θυμίζοντας άλλες μαύρες εποχές. Μέχρι και πυροσβεστικά οχήματα παρέταξαν στο Σαρόκο για να αντιμετωπίσουν τον «εχθρό-λαό», τα οποία μετά από παρέμβαση στελέχους του κόμματός μας, αποσύρθηκαν.

Οι πρακτικές αυτές φανερώνουν ότι η προστασία από την πανδημία είναι το πρόσχημα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποπροσανατολίσει και να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.
Στόχος όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου είναι να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Για να δουλεύουν αδιαμαρτύρητα 10ωρα και 12ωρα, να αμείβονται ακόμα και με 200ευρώ μηνιαίως.

Για να διαλύσουν το ταξικό εργατικό κίνημα, για να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των εργαζομένων για το μεροκάματο, για την Υγεία, την Παιδεία, την προστασία της λαϊκής στέγης. Γι’ αυτό εντείνουν τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία.

Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής τρομοκρατίας που συντελείται την ημέρα της απεργίας στο νησί μας. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν τις σημερινές πρακτικές της κυβέρνησης και να συνεχίσουν να παλεύουν καθημερινά και σε όλες τις συνθήκες για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα, να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.
Οι αγώνες για Υγεία, δικαιώματα στη Δουλειά, στη Μόρφωση,
δεν παίρνουν αναβολή!