Ζητούμενο η επάρκεια και η διανομή των εμβολίων

Ζητούμενο η επάρκεια και η διανομή των εμβολίων

Με την σαουδαραβική προεδρία συνεδρίασε η τηλεδιάσκεψη των 20 πλουσιότερων Χωρών στον Πλανήτη. ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ ΧΩΡΑΣ

Οι ηγέτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν τη δίκαιη διανομή εμβολίων παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20, με τηλεδιάσκεψη, την Κυριακή.

23
Νοεμβρίου / 2020

• Η Ισπανία πρόκειται να ξεκινήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού τον Ιανουάριο με εμβολιασμό «σε ένα πολύ σημαντικό μέρος του πληθυσμού» τους πρώτους έξι μήνες, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Pedro Sanchez.

• Από τη Δευτέρα, η Ισπανία θα απαιτήσει από όλες τις διεθνείς αφίξεις από χώρες υψηλού κινδύνου να έχουν αρνητικό τεστ 72 ωρών, πριν εισέλθουν στη χώρα.

• Οι ηγέτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν τη δίκαιη διανομή εμβολίων παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20, με τηλεδιάσκεψη, την Κυριακή.

• Η Ιταλία ανέφερε 562 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, από 692 το Σάββατο, αυξάνοντας τον αριθμό των εθνικών σε 49.823.

• Πολλά από τα 16 ομοσπονδιακά κράτη της Γερμανίας τάσσονται υπέρ της επέκτασης μερικής απαγόρευσης για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού και να καταστήσουν δυνατές τις οικογενειακές συγκεντρώσεις τα Χριστούγεννα, δήλωσε η Manuela Schwesig, πρωθυπουργός της κρατιδίου Mecklenburg-Vorpommern.

• Πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού για τους επόμενους "τέσσερις ή πέντε μήνες" έως ότου αρκετά άτομα λάβουν ένα εμβόλιο για να επιτύχουν κάποιο είδος ανοσίας, σύμφωνα με τον Michael Tildesley, επιστημονικό σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης.

• Η Γερμανία ενδέχεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολίων τον Δεκέμβριο, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας της χώρας Jens Spahn.