Ενίσχυση με 7,5 εκατ.€ για κλίνες ΜΕΘ και προσλήψεις στα νοσοκομεία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ενίσχυση με 7,5 εκατ.€ για κλίνες ΜΕΘ και προσλήψεις στα νοσοκομεία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το δημόσιο σύστημα υγείας της Περιφέρειας θα ενισχυθεί με 2,5 εκατ.€ για κλίνες Μ.Ε.Θ. και ακόμα 5 εκατ.€ για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μέσω του ΕΣΠΑ

22
Νοεμβρίου / 2020

ΘΕΣΣΑΛΙΑ.  Την ενίσχυση των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας με επιπλέον 2.500.000 € για κλίνες Covid19 στις ΜΕΘ και 5.000.000 € για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός είχε συνάντηση με τον διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. ,Φώτη Σερέτη, τον Διοικητή του Γ.Ν.Λ., Γρηγόρη Βλαχάκη, τον αντιπρόεδρο του δ.σ. του Γ.Ν.Λ., Χάρη Τσιλιάκο και τον Δ/ντη της Ιατρικής Υπηρεσίας, Απόστολο Κομνό, παρουσία και του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, Βασίλη Πινακά.

Ο κ. Σερέτης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για «τη διαρκή στήριξή του προς τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, σε μια εποχή που το δημόσιο σύστημα υγείας δοκιμάζεται σκληρά».

«Ευχαριστώ τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων  που βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης και εκτελεί έργο υπερβάλλοντας εαυτόν», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

«Πάνω απ' όλα, είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Είμαστε παρόντες, συνεργαζόμαστε με τον διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ., Φώτη Σερέτη, τους διοικητές των Νοσοκομείων και τον ΕΟΔΥ και με όλα τα μέσα που διαθέτουμε ενισχύουμε το δημόσιο σύστημα υγείας», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.


πηγή:  Airetos.gr