Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φέρτε το θέμα της Δασιάς στο περιφερειακό, ζητάει η Λα.Συ.

«ΛΑ.ΣΥ.»
21 Nov 2020 / 10:20

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί απαράδεκτο, να μην λάβει υπόψιν της η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, πριν αποφασίσει, τη γνώμη του περιφερειακού συμβουλίου για ένα θέμα τεράστιας σημασίας, όπως η επένδυση στην περιοχή της Δασιάς

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΛΑ.Σ.Υ.»).  Αίτημα για κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατέθεσε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το αίτημα της «ΛΑ.ΣΥ.» Ιονίων Νήσων σχετίζεται με την υπόθεση της επένδυσης στην περιοχή του πρώην Club Med κι έρχεται ως συνέχεια της γνωμοδοτικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων.

Όπως τονίζεται στο αίτημα της παράταξης με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού, την τελική απόφαση -βάσει νόμου- θα την λάβει η Περιφερειάρχης και ως εκ τούτου η «ΛΑ.ΣΥ.» θεωρεί απαράδεκτο, να μην λάβει υπόψιν της η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, πριν αποφασίσει, τη γνώμη του περιφερειακού συμβουλίου για ένα θέμα τεράστιας σημασίας.

Αναλυτικά η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην επιστολή της προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου αναφέρει:

«Κύριε πρόεδρε,

Είναι γνωστό πως τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νησιών γνωμοδότησε, κατά πλειοψηφία, την μετατροπή της υποχρέωσης παραχώρησης τμήματος 70 στρεμμάτων  του ακινήτου του  πρώην Club Mediteranne προς το Δήμο  σε υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού, κατόπιν  αίτησης της σημερινής ιδιοκτήτριας εταιρείας  «Corfu Gardens AK.TE. XE. Sani-IKOS Resorts».

Η εταιρεία αυτή, ως γνωστό, κάνοντας χρήση του νόμου, προτίθεται να οικοδομήσει στο εν λόγω ακίνητο, εμβαδού 245 στρεμμάτων, ξενοδοχειακή μονάδα 38.500 τ.μ. Κάνει δηλ. την μέγιστη δυνατή υπέρβαση ( από 4.000 τ.μ. οικοδόμηση που δικαιούται). Γι' αυτό εξάλλου και υποχρεούται να παραχωρήσει στο Δήμο 70 στρέμματα από το οικόπεδο των 245 στρεμμάτων, για να χρησιμοποιηθούν, για την κατά το δυνατό μεγαλύτερη ανακούφιση του περιβάλλοντος της περιοχής, που θα τρωθεί  ανεπανόρθωτα από την ανέγερση του εν λόγω ξενοδοχείου–μεγαθήριου.

Γνωστού όντος, μάλιστα, πως η περιοχή της Δασιάς  είναι αναπτυξιακά κορεσμένη και από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες υπερκορεσμένη και δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση. Για τους λόγους αυτούς εξάλλου υπάρχει καθολική αντίδραση από το λαό αλλά και το Τ.Σ. της Κάτω Κορακιάνας για την μετατροπή αυτή.

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι γνωστό, επίσης, πως σύμφωνα με τον νόμο, η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας  και Διαποντίων Νησιών, γνωμοδοτική, μόνο, αξία έχει και πως την τελική απόφαση θα την λάβει η κυρία Περιφερειάρχης.

Κύριε Πρόεδρε,

Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο και επειδή θεωρούμε πως το θέμα αυτό είναι μεγίστης σημασίας και πως μια λανθασμένη απόφαση θα επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της ζωής, πρωτίστως των κατοίκων της περιοχής αλλά γενικότερα και όλων των Κερκυραίων, σας καλούμε να συγκαλέσετε κατεπειγόντως -και πάντως πριν την λήψη απόφασης από την κυρία Περιφερειάρχη- συνεδρίαση του Π.Σ. με μοναδικό θέμα την έκφραση γνώμης του Π.Σ. για το τεράστιας σημασίας αυτό θέμα.

Γιατί θεωρούμε, κύριε Πρόεδρε, απαράδεκτο πριν από την λήψη της οποιασδήποτε απόφασης -αρνητικής ή θετικής- από την κυρία Περιφερειάρχη να μην έχει υπόψη της και την γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου».