Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλεφωνική γραμμή στήριξης από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Τηλεφωνική γραμμή στήριξης
20 Nov 2020 / 15:00

Οι δημότες μπορούν από τις 8 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα να τηλεφωνούν στο 26610-25555 για πληροφορίες και οδηγίες στο θέμα του κορωνοϊού από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας). Τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής στήριξης για τους δημότες υπενθυμίζει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, γραμμή η οποία έχει στόχο την στήριξη και την ενημέρωση από ειδικούς για τον κορονοϊό.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά ουσιαστικά την επαναδραστηριοποίηση πρωτοβουλίας η οποία είχε ληφθεί και την περασμένη άνοιξη με το πρώτο κύμα των περιοριστικών μέτρων λόγω covid-19.

Πλέον και για όσο απαιτηθεί, οι δημότες μπορούν από τις 8 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα να τηλεφωνούν στο 26610-25555 προκειμένου να λαμβάνουν πληροφορίες και οδηγίες για το θέμα του κορονοϊού από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας. Για τον σκοπό αυτό έχει καταρτιστεί λίστα εθελοντών ιατρών καθώς και πρόγραμμα λειτουργίας.

Οι ώρες λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών θα είναι από τις 8 το πρωί ως τις 7 το βράδυ καθημερινά και το Σάββατο από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 26610-25555 θα υπάρχει δυνατότητα παροχής και ψυχολογικής στήριξης από επιστήμονες ψυχολόγους σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας ΔΗΜΟΠ Νίκος Μώρος.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στους εργαζόμενους στην υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου οι οποίοι θα συνδράμουν στην λειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής. Σημειώνεται ιδιαίτερα δε ότι για την επιτυχή εφαρμογή της συγκεκριμένης πρωτουβουλίας σημαντική είναι η συμμετοχή των ανθρώπων που εργάζονται στο «Βοήθεια στο Σπίτι».