Τακτική δικάσιμος για τους 23 συλληφθέντες σε Γιάννενα & Ηγουμενίτσα

Τακτική δικάσιμος για τους 23 συλληφθέντες σε Γιάννενα & Ηγουμενίτσα

φωτογραφία από τα χθεσινά (17/11) επεισόδια στα Γιάννενα (epiruspost.gr)

Δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι - Άγριες συμπλοκές σε Γιάννενα & Ηγουμενίτσα, χθες (17/11), σε συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με 23 συλλήψεις, 79 προσαγωγές και 44 πρόστιμα

18
Νοεμβρίου / 2020

ΗΠΕΙΡΟΣ.  Ελεύθεροι με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου οι 23 συλληφθέντες σε Γιάννινα και Ηγουμενίτσα. Για όλους ορίζεται τακτική δικάσιμος και δεν ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι 23 συλλήψεις, όπως και ακόμα 79 προσαγωγές, έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα, το απόγευμα της Τρίτης 17 Νοεμβρίου, με την επέτειο του Πολυτεχνείου να σημαδεύεται στην Ήπειρο από επεισόδια και άγριες συμπλοκές.Στα Γιάννενα η 47η επέτειος του Πολυτεχνείου σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια και τραυματισμούς. Η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες (17/11) το βράδυ αναφέρει ότι ομάδα περίπου 60 ατόμων, που έφεραν κράνη, εξήλθαν από τις φοιτητικές εστίες στο Λόφο Περιβλέπτου, με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία προς στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικοί τούς απηύθυναν συστάσεις όμως δέχθηκαν επίθεση με καδρόνια και πέτρες.Τελικά η πορεία αποτράπηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν 23 συλλήψεις ατόμων για τα -κατά περίπτωση-  αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, βίας κατά υπαλλήλων, σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις περί όπλων. Σε βάρος τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί, καθώς και δύο εκ των συγκεντρωθέντων, οι οποίοι παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ.Αστυνομικές δυνάμεις, εξάλλου, που βρίσκονταν στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, απέτρεψαν το απόγευμα τη συγκέντρωση περίπου 15 ατόμων. Στη συνέχεια προσέγγισαν το χώρο και άλλα 80 περίπου άτομα από διάφορα σημεία.
Ύστερα από συστάσεις των αστυνομικών, τα συγκεντρωμένα άτομα αποχώρησαν ενώ πραγματοποιήθηκαν 11 προσαγωγές.

Επιπρόσθετα, από διάφορα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων προσήχθησαν 61 άτομα και επιβλήθηκαν 14 διοικητικά πρόστιμα.Στην Ηγουμενίτσα, νωρίς το απόγευμα ομάδα 10 ατόμων συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Δημαρχείου. Παρά τις συστάσεις των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων, ενώθηκαν μαζί τους άλλα 20 άτομα με σκοπό την πραγματοποίηση πορείας επί της οδού Κύπρου, η οποία αποτράπηκε με την παρέμβαση των αστυνομικών.

Πραγματοποιήθηκε προσαγωγή επτά ατόμων, στα οποία επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Συνολικά σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, συνελήφθησαν 23 άτομα, προσήχθησαν 79 και επιβλήθηκαν 44 διοικητικά πρόστιμα.


πηγή:  Epiruspost.gr