Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απέκλεισε η Αστυνομία το Εργατικό Κέντρο (photoς)

πολυτεχνείο
17 Nov 2020 / 16:10

Κλειστή η πρόσβαση στο Εργατικό Κέντρο και από τις τρεις πλευρές, από το μεσημέρι της Τρίτης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισαν με χημικά και κανόνια νερού τους διαδηλωτές του ΚΚΕ, άνδρες της αστυνομικής Διεύθυνσης Κερκύρας απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στο Εργατικό Κέντρο. Εκεί όπου προβλεπόταν να συγκεντρωθούν όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα των κομμάτων και των σωματείων για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου. Αργότερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώνονταν στην Αγ. Σοφίας.
 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
 
Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταδικάζει το όργιο αυταρχισμού και αστυνομικής τρομοκρατίας που συντελείται αυτή τη στιγμή (σ.σ. Τρίτη απόγευμα) στο νησί μας. Το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας είναι αποκλεισμένο από κάθε είσοδο από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της ασφάλειας. Κανείς δεν μπορεί να ούτε καν να περπατήσει στην πόλη χωρίς να ελεγχθεί. Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας είναι αποκλεισμένο από παντού θυμίζοντας άλλες εποχές. 
Οι πρακτικές αυτές δείχνουν και στον πιο δύσπιστο ότι η προστασία από την πανδημία ήταν μόνο το επικοινωνιακό πρόσχημα. Το παράδειγμα της Αθήνας δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας αφού επιχείρησαν να διαλύσουν μία συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. 
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ένα σκηνικό σύγκρουσης ώστε να αποπροσανατολίσει και να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. 
Το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παίρνει σήμερα και το χαρακτήρα της προστασίας της ζωής μας, της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.
Αυτά ενοχλούν την κυβέρνηση της ΝΔ και εφαρμόζει αυταρχικά μέτρα. Αυτά ακριβώς δε θέλει να ακουστούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε καθημερινά και σε όλες τις συνθήκες για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα.

Ανακοίνωση των Σωματείων Επισιτισμού Τουρισμού
 
Καταδικάζουμε το σημερινό όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής.
Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με στόχο να διαλύσει τη συγκέντρωση των συνδικάτων της Αθήνας που τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας και διαδήλωναν με τα επίκαιρα συνθήματα και μηνύματα του Πολυτεχνείου.

Αυτοί που έκαναν λάστιχο τα πρωτόκολλα υγείας στους χώρους δουλειάς, αυτοί που άνοιξαν τον τουρισμό χωρίς ουσιαστικά μέτρα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού επικαλούνται σήμερα υγεία προσπαθώντας να βάλουν φίμωτρο στους εργαζόμενους και τη νεολαία που διεκδικούν το δικαίωμα σε μόρφωση, υγεία, δουλειά.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει πίσω από το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους.

Ήθελε επίσης με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου. Έφτασαν στο σημείο να κάνουν προσαγωγές συνδικαλιστών και πρωτοπόρων αγωνιστών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο συνάδελφος Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού και της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι διαδηλωτές που συλλήφθηκαν.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την διασφάλιση του εισοδήματος και την προστασία της υγείας μας.

Προετοιμάζουμε την 24ωρη απεργία στις 26 του Νοέμβρη. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα.
 
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει.

 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ, ΣΑΓΙΑΔΑΣ, ΕΡΕΙΚΟΥΣΑΣ, ΟΘΩΝΩΝ & ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ATLANTICA GRAND MEDITERRANEO
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ BOLENTACO LIMITED
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ IKOS DASSIA 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LA GROTTA VERDE- ΑΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ LOUIS«ΝΙΚΟΣ  ΛΕΙΣΟΣ» 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PELEKAS MONASTERY 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ LOUIS«ΟΠΟΠΟΛΑΡΟΣ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SUNSHINE CORFU HOTEL & SPA
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΟ SANDY BEACH  ΤΗΣ MEETING  POINT HOTEL MANAGEMENT HELLAS ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΉ ΑΕ.