Την είχαν στημένη στους διακινητές, κατάσχεσαν το σκάφος

Την είχαν στημένη στους διακινητές, κατάσχεσαν το σκάφος

Το σκάφος με τους μετανάστες δεμένο στον προβλήτα, δίπλα στη μαρίνα της Λευκάδας. ΦΩΤΟ www.hcg.gr

Εντοπισμός και σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης στη Λευκάδα με δράση την μεταφορά μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία.

17
Νοεμβρίου / 2020

ΛΕΥΚΑΔΑ. (ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ). Εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ιστιοφόρο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Ακρωτηρίου Δουκάτου ν. Λευκάδας, να μεταφέρει παράνομα τριάντα έξι (36) αλλοδαπούς με προορισμό την Ιταλία. Το σκάφος κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα ν. Λευκάδας με τη συνοδεία του περιπολικού όπου και κατασχέθηκε, ενώ τρία (03) μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν ως διακινητές και μέλη οργανωμένου κυκλώματος.

Παράλληλα εντοπίστηκε στην ξηρά και συνελήφθη άλλος ένας (01) αλλοδαπός, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι αποτελεί υψηλόβαθμο μέλος του ίδιου κυκλώματος. Σε κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός της οικίας του από τα στελέχη Γρ. Ασφαλείας Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με την συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Πειραιά και Κλιμακίου ΔΑΠΘΑΣ, εντοπίστηκε και συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση του ν. 4139/13 «Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών» και των άρθρων 216 και 217 του ΠΚ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης από την Λιμενική Αρχή Λευκάδας και σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας, αναγνωρίσθηκε και ταυτοποιήθηκε ο οδηγός λεωφορείου, ο οποίος αναζητείται, καθώς και το λεωφορείο που μετέφερε παράνομα τους μετανάστες στο σημείο φόρτωσης που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο ιστιοφόρο σκάφος. 

Από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων διερευνάται η συμμετοχή περαιτέρω εμπλεκομένων μελών του κυκλώματος καθώς διαφαίνεται ότι οι συλληφθέντες δρούσαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.